1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hamas: Amazon Bütün Yasaları ve Uluslararası Kararları İhlal Ediyor
Hamas: Amazon Bütün Yasaları ve Uluslararası Kararları İhlal Ediyor

Hamas: Amazon Bütün Yasaları ve Uluslararası Kararları İhlal Ediyor

Hamas, Amazon şirketinin yahudi yerleşimcilere kendisinden ürün satın almaları durumunda bedava kargo hizmeti verirken Filistinlilerin de aynı hizmetten yararlanabilmeleri için adreslerine "İsrail Devleti" diye yazmalarını şart koşmasına tepki gösterdi.

A+A-

 

Hamas, Amazon adlı Amerikan şirketinin yahudi yerleşimcilere kendisinden ürün satın almaları durumunda bedava kargo hizmeti verirken Filistinlilerin de aynı hizmetten yararlanabilmeleri için adreslerine "İsrail Devleti" diye yazmalarını şart koşmasına tepki gösterdi.

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada; "Amazon şirketinin Batı Yaka bölgesindeki yahudi yerleşimcilere ücretsiz hizmet verirken Filistinlilerin de aynı hizmetten yararlanabilmeleri için adreslerine 'İsrail Devleti' diye yazmalarını şart koşması yasaların, uluslararası kararların ihlali ve açıkça aşırı siyonist kesimin görüşünden yana tavır sergilemesidir" dedi.

Kasım açıklamasında ayrıca Amazon şirketinin bu kararının, Filistin toprakları üzerindeki yahudi yerleşimciliğini suç olarak nitelendiren BM kararlarına tamamen aykırı olduğuna dikkat çekti. Kasım aynı zamanda İnsan Hakları Yüksek Komisyonu'nun Batı Yaka'da gasp edilen Filistin topraklarına kurulan yahudi yerleşim merkezleriyle ilişki içine giren şirketleri kara listeye aldığına dikkat çekti.

Amerika'daki ünlü internet alışveriş şirketi Amazon, Batı Yaka bölgesindeki yahudi yerleşim merkezlerinde ikamet eden yerleşimcilere, tutarı 49 doları geçecek miktarda ürün satın almaları durumunda bedava kargo hizmeti vereceğini açıklamış, Filistinlilerin aynı hizmetten yararlanabilmeleri için ise adreslerine "İsrail Devleti" diye yazmalarını şart koşmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.