1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hamaney: Kesinlikle Süleymani cinayetinin karşılığı verilecek
Hamaney: Kesinlikle Süleymani cinayetinin karşılığı verilecek

Hamaney: Kesinlikle Süleymani cinayetinin karşılığı verilecek

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesinin General Kasım Süleymani cinayetini unutmayacağını ve kesinlikle ABD’ye karşılık vereceğini belirtti.

A+A-

 

Ayetullah Ali Hamaney, Tahran’ı ziyaret eden Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile görüşmede, “Sizin evinizde sizin misafirinizi öldürdüler, cinayeti itiraf ettiler” ifadesini kullandı.

Ayetullah, “İran hiçbir zaman bunu unutmayacak ve kesinlikle Amerikalılara karşılık verecek” dedi.

ABD, 3 Ocak 2020’de İran Devrim Muhafızları bünyesindeki eski Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’i, Bağdat Havalimanı’nda düzenlediği bir hava saldırısıyla öldürmüştü.

Irak’ın Amerikalıları kovmasını umuyoruz'

Görüşmenin arından Twitter hesabından açıklama yapan Hamaney, “İran, Irak’ın ABD ile ilişkilerine karışmıyor, ama Iraklı dostların, ABD’nin herhangi bir ülkedeki varlığının yolsuzluk ve yıkım getirdiğini bilmesini bekliyor. İran, Irak hükümeti, halkı ve parlamentosundan ABD’yi kovma kararını bekliyor” diye yazdı.

ABD’nin İran’dan farklı olarak Irak’ın refahını düşünmediğini ve Bağdat zayıf olduğu sürece başbakanının kim olacağını umursamadığını kaydeden Hamaney, hiçbir zaman Irak’ın iç işlerine karışma niyetlerinin olmayacağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.