1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Halep'te bir kez daha göç vakti
Halep'te bir kez daha göç vakti

Halep'te bir kez daha göç vakti

Rusya'nın Halep'e yönelik hava operasyonları, İran ve Hizbullah destekli karar operasyonunun ardından Halep'ten kaçış başladı. En az 70 bin sivil evlerini terkederek, güvenli olduğunu düşündükleri bölgelere doğru gitmeye çalışıyor.

A+A-

Halep'in güneyinde şiddetlenen çatışmalar nedeniyle en az 70 bin kişinin evlerini terk ederek bölgeden kaçtığı belirtiliyor.
 
Suriye Tıbbi Yardım Birliği Başkanı Zaydun Al Zoabi, ziyaret ettiği köy ve kasabalarda neredeyse hiç kimsenin kalmadığını aktardı.

"Açık alanlarda binlerce insanı kaçarken gördük. Bu olay çok yeni, en fazla son 72 saat içerisinde evlerini terk etmişler" diyen Zoabi, sayının en az 70 bin olabileceğini ifade etti.
 
Evlerini terk edenlerin yanlarında herhangi bir çadır ya da barınak sağlayacak bir şey olmadığını da ifade eden Zoabi, "Yanlarında yeterli gıda dahi yok. Bombardımanlar da tüm şiddetiyle devam ediyor. Gökyüzünde savaş uçaklarını ve helikopterleri gören siviller büyük korku içinde kaçışıyor" dedi.
 
Başbakanı Ahmet Davutoğlu da dün Halep çevresinde yoğunlaşan çatışmaların yeni bir göç dalgasına yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu.
 
RUSYA HAVADAN, İRAN KARADAN DESTEK VERİYOR
 
Suriye ordusu, iç savaş öncesinde ülkenin en büyük ticaret merkezi olan Halep kentini muhaliflerden almak için geçen hafta kapsamlı bir harekat başlatmıştı.
 
Halep harekatına Rusya havadan, İran ve Lübnan Hizbullahı ise karadan destek veriyor.
 
Suriye devlet televizyonu, ordunun haftasonu Halep'in doğusunda Irak Şam İslam Devleti'nin etkili olduğu bölgelerde yeni bir cephe açtığını duyurmuştu.
 
30 Eylül'de Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına başlamasından bu yana Suriye ordusu başta Humus ve Halep olmak üzere birden fazla cephede muhalif güçlere karşı eşzamanlı harekatlara başlamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum