1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Halbusi: Ankara ile umut verici projelerimiz var
Halbusi: Ankara ile umut verici projelerimiz var

Halbusi: Ankara ile umut verici projelerimiz var

Irak Parlamentosu Başkanı Muhammed Halbusi, "Irak, radikal fikirlerin ve terörün geri dönmesini engellemek için komşu ülkelere yönelik açılım politikası izledi" dedi.

A+A-

 

Irak'a Komşu Ülkeler Parlamento Başkanları Bağdat Zirvesi'nde açılış konuşmasını yapan Halbusi, komşu ülkelerle dengeli ilişkiler geliştirdiğini söyledi.

 

Terörün askeri varlığını sonlandırdıklarını ve ülkesinin bölgedeki yerini almaya başladığını belirten Halbusi komşu ülkelerle iyi ilişkiler geliştirmeyi amaçladıklarının altını çizdi. 

 

Halbusi, Türkiye - Irak ilişkilerine de değinerek, "Türkiye ile çok iyi ilişkilere sahibiz. Bağdat'ın Ankara ile umut verici ekonomik projeleri mevcut" diye konuştu.

 

Terörizm ile mücadelede Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne destek veren ülkelere teşekkür eden Halbusi şöyle dedi:

 

"Irak halkı adına tüm komşularımız, dostlarımız ve uluslararası müttefiklerimize, zor dönemlerde destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Bu destek sayesinde terörü yenilgiye uğrattık.

 

Bölgesel ve uluslararası dostlarımızın desteğiyle, Kürdistan Bölgesi dahil Irak'ın kuzeyinden güneyine kadar hayatın yeniden normalleşmesi ve güzelleşmesi için, tüm göçzedelerin yerleşim yerlerine geri dönmesi, bu yerlerin yeniden inşa edilmesi ve terör fikrinin yok olması için çalışacağız."

 

Irak'ın, Türkiye’nin yanı sıra Kuveyt, Ürdün, İran ve Suudi Arabistan ile de dengeli ilişkileri olduğunu dile getiren Halbusi, bu ülkelerle de ikili anlaşmalar imzaladıklarını kaydetti.

 

TBMM Başkanı Şentop Bağdat'ta 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Irak'a Komşu Ülkeler Parlamento Başkanları zirvesine katılmak üzere, Irak’ın başkenti Bağdat’a geldi. 

 

Şentop’u, Uluslararası Bağdat Havalimanı’nda Iraklı mevkidaşı Muhammed ell-Halbusi karşıladı. 

 

Bağdat'ta Hükümet Sarayı'nda düzenlenecek zirveye, Türkiye’nin yanı sıra Irak'a komşu olan Ürdün, İran, Suriye, Kuveyt ve Suudi Arabistan parlamento başkanları ve milletvekilleri katılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.