1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HAK-PAR’dan çağrı: Siyasi çözüm ve diyalog kanalları açılmalı
HAK-PAR’dan çağrı: Siyasi çözüm ve diyalog kanalları açılmalı

HAK-PAR’dan çağrı: Siyasi çözüm ve diyalog kanalları açılmalı

A+A-

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) son 2 yıldır devam eden çatışma sürecinin son bulması ve Kürt meselesinde çözüm için, “Diyalog kanalları açın” çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz hafta sonu Van’da Parti Meclisi’ni toplayan HAK-PAR, çatışma sürecini ve Kürt meselesini masaya yatırdı. Meclis toplantısından sonra yazılı açıklamada bulunan HAK-PAR, şu çağrıda bulundu: “Kendi egemenlik alanında Kürt sorununu çözmeyen Türkiye’nin sınırları dışında Kürtlerin her kazanımını, meşru haklarını elde etme mücadelesini de tehlike ve beka meselesi olarak algılandı. Kürt korkusu ve karşıtlığı nedeniyle Türkiye, ABD, AB ülkeleri hatta Rusya ve tüm komşuları ile karşı karşıya gelmektedir. Artık dünya eski dünya değildir.1.Dünya Savaşı’nın ardından emperyalist güçler tarafından oluşturulan ve Kürtlerin kolektif haklarının gasp edildiği, bölge devletlerinin insafına terk edildiği statüko çöküyor ve Ortadoğu yeniden şekilleniyor. Başta Güney Kürdistan olmak üzere Kürtler her parçada meşru haklarını elde etmek için mücadele ediyor. Kürt meselesi şimdiden uluslararası bir boyut kazanmış durumda.”

Öte yandan Kürdistan Bölgesi’nde bu yıl yapılacak olan bağımsızlık referandumuna ilişkin de değerlendirmede bulunan HAK-PAR yöneticileri,  “Sayın Mesud Barzani tarafından yürütülen Irak’tan barışçıl bir şekilde, diyalog ve müzakere yoluyla ayrılma siyasetinin hem bir hak,  hem de bir zorunluluk olduğunu düşünüyor ve destekliyoruz. Bu sürecin, provokasyonlarla, zorluklarla, tehlikelerle, hatta fiili saldırılarla dolu çok çetin bir süreç olacağına kuşku yok. HAK-PAR olarak Güney Kürdistan’ın bağımsızlık referandumu için tüm Kürtleri dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz” dedi.

HAK-PAR, “Son olarak İngiltere'nin Manchester kentinde meydana gelen bombalı saldırıyı kınıyoruz” açıklamasında bulundu. Bugün sabaha karşı İngiltere'nin  Manchester kentinde ABD’li şarkıcı Ariana Grande'nin konseri sırasında meydana gelen bombalı saldırıda  ilk açıklamalara göre 20 kişi  yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.