1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güney Yemen Geçiş Konseyi İsrail'i Resmi Olarak Tanıdı
Güney Yemen Geçiş Konseyi İsrail'i Resmi Olarak Tanıdı

Güney Yemen Geçiş Konseyi İsrail'i Resmi Olarak Tanıdı

BAE'ye bağlı "Güney Yemen Geçiş Konseyi" olarak adlandırılan heyetin başkan yardımcısı konseyin Siyonist rejimi resmi olarak tanıdığını belirtti.

A+A-

 

Güney Yemen Geçiş Konseyi Başkan Yardımcısı Hani bin Berik, BAE destekli konseyin Siyonist rejim karşısındaki gerçek duruşunu ortaya çıkardı.

 

El-Kuds el-Arabi gazetesinin haberine göre, tartışmalı açıklamalarıyla tanınan bu kişi şunları söyledi: ‘Geçiş Konseyi, İsrail Devletini Filistin Devleti ile birlikte onaylıyor ve bu dosya, suiistimal edilmemesi için İsrail tarafından kapatılmalıdır.’

 

Hani bin Berik, Siyonist rejimin kendi topraklarında bulunduğu ve işgalci olmadığı yönündeki iddiasını doğrulayarak, Geçiş Konseyi'nin dünyadaki herhangi bir hükümet ya da din ya da kişiyle düşmanlığı olmadığını açıkladı.

 

Berik daha önce de tartışmalı açıklamalar yapmıştı. Örneğin, Ramazan ayında Geçiş Konseyi güçlerinin oruç tutmamaları yönünde fetva ve Yemen askerini öldürme izni vermişti.

 

Öte yandan, Güney Yemen Geçiş ve Ayrılıkçı Konseyi'ne bağlı bir merkez olan Aden Stratejik ve İstatistiksel Araştırma Merkezi başkanı Hüseyin el-Hanşi, bir İsrail kanalıyla röportaj yapmaktan gurur duyuyor.

 

El-Kuds el-Arabi’nin haberine göre, el-Hanşi, Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmek için yapılan bu hareketini Facebook sayfasında komik bir şekilde haklı çıkarmaya çalışarak şunları yazdı: ‘Bu röportaj, İhvan-ı Müslimin mensuplarının İsrail'in bu Arapça televizyon kanalına katılmalarını engellemek için yapılmıştır.’

 

Birkaç gün önce, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yakın olan İsrail gazetesi Hume, bu rejimin Güney Yemen Geçici Konseyi ile gizli bir bağlantısı olduğunu açıkladı ve “İsrail'in Güney Yemen'deki Yeni Gizli Arkadaşı" başlıklı bir haberinde, Batı Asya bölgesindeki kapalı kapılar ardında, Aden eski valisi İdris Kasım Abdülaziz ez-Zübeydi liderliğinde Tel Aviv ile temasa geçen "yeni bir devlet" (Geçiş Konseyi'nin özerklik ilanına atıfta bulunuyor) kurulduğunu iddia etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.