1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Gülmek kalp krizi riskine karşı koruyor
Gülmek kalp krizi riskine karşı koruyor

Gülmek kalp krizi riskine karşı koruyor

A+A-

Gülmenin insan sağlığına faydalarına ilişkin yapılan araştırmada, gülme esnasında akciğerlere daha çok havanın gittiği ve bunun da vücudun daha çok oksijen almasına yol açtığını belirlendi.

 

California Loma Linda Üniversitesi’nde görevli akademisyenler Dr. Lee Berk ile Stanley Tan, gülmenin insan sağlığına faydalarına ilişkin yaptıkları araştırmada, gülme esnasında akciğerlere daha çok havanın gittiğini ve bunun da vücudun daha çok oksijen almasına yol açtığını belirledi.

 

Araştırma sonucunda gülmenin insan sağlığına ilişkin ortaya çıkan faydalarından 6’sı şöyle:

 

Gülmek kan basıncını düzenler

 

Gülmek yüksek kan basıncı olan insanlara büyük bir faydası var. Çünkü kan basıncı kanın azalmasına yol açarak kalp krizi ve beyin kanaması riski oluşturuyor.

 

Gülmek vücuttaki stres hormonu oranını azaltır

 

Hayata pozitif yönden bakan ve sürekli olarak gülen insanların stres hormonları her zaman daha düşük oranlara sahiptir. Hormonların oranı azaldıkça vücut daha rahat bir hal alır ve sadece fiziksel olarak değil, duygusal olarak da dinlenmiş hisseder.

 

Gülmek kalp hastalıkları riskini azaltır

 

Gülmek kan dolaşımını canlandırarak özellikle kalbiniz için önemli olan kandaki oksijenlenmeyi artırır. Kan akışındaki bu önemli artış felç, kardiyovasküler rahatsızlık, kalp krizi riskini azaltabilir.

 

 

Gülmek daha rahat nefes almanıza yardımcı olur

 

Gülmek akciğer kapasitesini artırır ve kirli havayı dışarı itip daha fazla temiz havanın içeri girmesini sağlayarak akciğerlerinizi temizler. Gülmek uzun uzun nefes vermenize (yani kirli havayı dışarı itmenize) neden olarak kan dolaşımınıza dahil olan oksijen miktarını artırır. Günlük 30 dk gülme nefes alışını daha da kolaylaştırır.

 

Gülmek bağışıklık sistemini destekler

 

Gülmek bağışıklık sistemini aktif tutarak hastalanma riskini azaltıyor. Bağışıklık sistemi maddelerinin uygun şekilde fonksiyon göstermelerine yardımcı olur.

 

Gülmek öğrenmeyi kolaylaştırır

 

Gülmek beyin sistemini aktif tutmanın yanı sıra, farklı yollarla öğrenme fonksiyonu ve hatırlamayı güçlendirir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.