1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Graham: Kongre’nin harekete geçmesini bekleyin
Graham: Kongre’nin harekete geçmesini bekleyin

Graham: Kongre’nin harekete geçmesini bekleyin

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, “ABD’nin büyük müttefiki Kürtlerin, ABD tasarımlı teçhizatla Türk ordusu tarafından saldırıya uğraması çok üzücüdür” dedi.

A+A-

 

Türkiye’nin Rojava’ya yönelik operasyonunu eleştirmeyi sürdüren Lindsey Graham, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kongre’nin Türkiye işgaline karşı yakında harekete geçmesini bekleyin. Bu umuda Trump iradesi de katılacak” ifadelerini kullandı.

 

Graham, “ABD’nin büyük müttefiki Kürtlerin, ABD tasarımlı teçhizatla Türk ordusu tarafından saldırıya uğraması çok üzücüdür” diye konuştu.

Türkiye’nin Rojava’ya yönelik operasyonuyla ilgili dün de açıklamalarda bulunan Graham, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Medyadaki haberler doğruysa ve Türkiye Suriye'nin kuzeyine girdiyse, bir felaket yapım aşamasında demektir. Trump yönetimi tarafından utanmazca terk edilen Kürt müttefiklerimiz için dua edin. Bu hamle DAİŞ’in dirilişini garanti eder. Kongre'de Erdoğan'a ağır bedel ödetme çabasına liderlik edeceğim.”

TRUMP: SAVAŞIN DURMASI İÇİN İKİ TARAFLA DA KONUŞUYORUM

Öte yandan Twitter hesabından açıklama yapan Donald Trump ise, şunları belirtti:

"Türkiye, Kürtlere saldırmayı uzun süredir planlıyordu. Onlar ilelebet savaşıyorlardı. Saldırının olduğu bölgenin yakınlarında herhangi bir yerde askerimiz ya da ordumuz yok. Ben sonu olmayan savaşları bitirmeye uğraşıyorum. İki tarafla da görüşüyorum. Bazıları bizden bölgeye on binlerce asker göndermemizi ve sil baştan yeni bir savaş başlatmamızı istiyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.