1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Goran: KDP ile anlaştık 70 bin memurun işine son verilecek
Goran: KDP ile anlaştık 70 bin memurun işine son verilecek

Goran: KDP ile anlaştık 70 bin memurun işine son verilecek

Değişim Hareketi (Goran) Kürdistan Parlamento Grubu Başkanı Ali Heme Salih, haksız yere devlet kurumlarından maaş alan 70 bin kişinin işine son verilmesi konusunda Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile anlaştıklarını söyledi.

A+A-

 

Rûdaw TV’de yayımlanan “Rûdawê Emro” programına katılan Ali Heme Salih, hükümetin kurulmasından bir ay sonra “reform tasarısının” Kürdistan Parlamentosu’na sunmak için KDP ile anlaştıklarını dile getirdi.

 

“Tasarıda ‘yolsuzluk ve haksız kazanç’ sağlayan 70 bin memurun görevine son verilmesi de yer alıyor” diyen Ali Heme Salih, “Bu kişilerden bazıları milyon dolarlar haksız kazanç elde ettiler” dedi.

 

Ali Heme Salih, sözlerine şunları ekledi:

 

“Hükümetin kurulmasından 2 ay sonra reform taslağı parlamentodan onaylanmazsa, KDP ile Goran arasında yapılan anlaşma büyük bir yalandan ibaret olacaktır. Şayet tasarı geçerse de buda doğrudan güvenin olduğunun kanıtı olacaktır.”

 

Bazı kesimlerin KDP ile anlaşma imzalamasından dolayı partisine tepki gösterdiğini belirten Salih, “Söz konusu kişiler savunduğumuz yolsuzluk tasarısının meclisten geçirerek, maaşlarının kesileceğinden emin olanlardır” ifadelerini kullandı.

 

Reform tasarısının parlamentodan geçmesi konusunun KDP ile Goran arasındaki “dönüm noktası” olarak niteleyen Ali Heme Salih, “KDP ile hazırladığımız tasarı eminim parlamentoda onaylanacak” diye konuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.