1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gönüllü peşmergelerin gözü Barzani’de
Gönüllü peşmergelerin gözü Barzani’de

Gönüllü peşmergelerin gözü Barzani’de

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri, binlerce gönüllü peşmergenin Başkan Barzani’nin kararını beklediğini söyledi.

A+A-

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, 4 binden fazla gönüllü peşmergenin hazır olduğunu ve Kürdistan Bölgesi Başkanı ve Başkomutan Mesud Barzani’nin vereceği kararı beklediğini ifade etti.

Yaver, “Bu konu için kuvvet komutanların Başkan Barzani’yle bir araya gelip eğitim süreci ve askeri ihtiyaçları konuşması lazım. Bu amaçla başta ABD olmak üzere kolisyon güçlerine konuyu danışıp bazı öneriler hazırladık. Çünkü oluşturulacak iki peşmerge tugayının ihtiyaçlarını onlar karşılayacak” dedi.

Peşmerge Bakanlığı ayrıca konuyu kendi içinde görüştü.

4 bin 400 kişiden oluşan iki peşmerge tugayı, doğrudan ABD Ordusu tarafından donatılacak.

Operasyon ve Eğitimden Sorumlu Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Kahraman Şeyh Kemal Karadaği, “Peşmerge Bakanlığı’nın 3 tugay oluşturması bekleniyordu. Ancak ilk aşamada sadece 4 bin 400 kişiden oluşan iki tugay oluşturulması kararı alındı. Üçüncü tugay ise 2016 yılında oluşturulacak” diye konuştu.

Şimdiye kadar Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) 70 Birlikleri ile Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) 80 Birlikleri’nden oluşan 14 tugay, Peşmerge Bakanlığı’nın bünyesinde birleştirildi.

Çok sayıda gönüllü peşmerge de cephede IŞİD’le savaşıyor.

Kaynak: Rûdaw

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.