1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Göç etmek zorunda kalan kişi sayısı 68.5 milyon
Göç etmek zorunda kalan kişi sayısı 68.5 milyon

Göç etmek zorunda kalan kişi sayısı 68.5 milyon

Dünya genelinde göçe zorlanan kişi sayısı 68.5 milyona yükseldi.

A+A-

 

Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNCHR) 2017 yılında dünya genelinde göç etmek zorunda bırakılan kişi sayısının 68.5 milyona ulaştığını açıkladı. Bu rakam son beş yılın en yüksek oranı.

 

Geçtiğimiz yıl 3.1 milyon göçmen ve mülteci artışı kaydedilirken, 2016 yılında ise 300 bin kişilik artış kaydedilmişti. Raporda elde edilen sonuçlara göre iç göç azalırken, dış göçte de büyük oranda artış yaşandı. Bu rakamlara göre ise, dünyadaki her 110 kişiden biri göçmen statüsünde.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi “Göçmenlerin ve mültecilerin hareketlerine uygun, yeni ve daha kapsamlı bir yaklaşıma ihtiyaç duyulan kritik bir zamandayız. Bu gibi durumlar karşısında ülkeler ve toplumlar yalnız değil. 68.5 milyon göçmenin, 2016 yılına kıyasla 2.9 milyonluk bir artışla, 25.4 milyonu savaş nedenleriyle göç etti. Bu rakam UNCHR’deki en büyük artış olarak kaydedildi” diye konuştu.

Sığınma talebinde bulunanların sayısı: 3.1 milyon ulaştı

Buna paralel olarak,sığınma talebinde bulunan ve cevap bekleyen kişi sayısı, 2017 yılı sonlarında yaklaşık 300 bin kişinin başvurmasıyla birlikte 3.1 milyona ulaştı.

2016 yılında kaydedilen ülke içinde göç yapan kişi sayısı 40.3 milyonken, bu sayı 2017 yılında 40 milyona düştü.

Göçmenlerin 5’te 1’ini Filistinliler oluşturuyor. Geri kalanlar ise Suriye, Afganistan, Güney Sudan, Burma ve Somali’den gelen göçmelerden oluşuyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.