1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gereken cevabı veririz!
Gereken cevabı veririz!

Gereken cevabı veririz!

KKTC Başbakanı ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Doğu Akdeniz meselesine değindi. Erdoğan, ''Doğu Akdeniz’de ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini ne de Türkiye’yi yok sayan bir proje hayata geçirilemez.'' ifadelerine yer verdi.

A+A-

Ankara'da KKTC Başbakanı Ersin Tatar'ı kabul ettikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ortak basın toplantısı düzenlendi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

‘'Biz kendi haklarımızı nasıl savunuyor isek, Kıbrıs Türklerinin de bölgedeki ve adadaki çıkarlarını, yine aynı kararlılık ile savunmayı sürdüreceğiz. Kıbrıs'taki sorunun ortaya çıkması bugüne dek gelişi de Rumların uzlaşmaz tavırların dolayıdır.'' İfadelerine yer verdi.

Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘'Arama çalışmalarına aynı kararlılığımız ile devam etmekteyiz ve edeceğiz. Dün Kıbrıs Türklerinin kanını akıtarak adayı ele geçirmeye çalıştılar. Bunlar bugün de ekonomik ve siyasi saldırılar ile aynı amacın peşindeler. Kıbrıs Rum Kesimi, sadece gerçekçi ve samimi bir uzlaşma ile zemine gelirse adada herkesin istediği çözüm yolu açılır. Doğu Akdeniz'de ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini ne de Türkiye'yi yok sayan bir proje hayata geçirilemez. Hala bu yaşananlardan ders almayan varsa onlara gereken cevabı vermekten çekinmeyeceğiz. Böyle bilinsin isterim.'' İfadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.