1. YAZARLAR

  2. Mustafa Karaalioğlu

  3. Gerçeğin inadı
Mustafa Karaalioğlu

Mustafa Karaalioğlu

Yazarın Tüm Yazıları >

Gerçeğin inadı

A+A-

 

Cemal Kaşıkçı cinayeti, araştırması baştan beri dünyanın gözü önünde cereyan eden benzersiz bir vaka oldu. Böyle olduğu için geçiştirilmesi veya örtbas edilmesi veyahut da gerçeğin bir kısmıyla yetinilmesi imkansız hale geldi. Yani, Suudi Arabistan’ın ölümü kabul edip ardına başka senaryolar eklemesi bir anlam ifade etmiyor.

Rejim politikalarına muhalif bir gazeteci konsolosluk binasında öldürülmüşse bunun siyasi infazdan başka anlamı olamaz. Ne kavga ne dalaşma ne de başka bir şey cinayeti izah edemez. Meselenin kritik noktası da baştan beri budur. Bir gazeteci ve düşünce insanı hakkında infaz emrinin kim tarafından verildiği sorusu… Nasıl konsoloslukta ölüm adi bir gerekçeye bağlı olamazsa, ölüm emri de Suud devleti içinde bir grubun veya kendi başına iş yapabilme kapasitesine bir çetenin işi olamaz.

Bunu sadece çıplak gözle yapılan tahminden anlamıyoruz. Daha ilk andan itibaren Suudi Arabistan yönetiminin olaya bakışından ve bir kılıf aramak için gösterdiği çaresiz çabadan da anlaşılan budur. Suudi yönetimi Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü saniyesinde biliyordu ama bunu açıklamak için bile 17 gün beklediler. Devamını Oku

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.