1. YAZARLAR

  2. Halis AÇAR

  3. Genel kurmaylar kuyruğu fena sıkıştırdı!..
Halis AÇAR

Halis AÇAR

Halis AÇAR
Yazarın Tüm Yazıları >

Genel kurmaylar kuyruğu fena sıkıştırdı!..

A+A-

Kürd genelkurmayı Demokrasi istemiyle(!) Demokrasinin mevcut güdük konumunu muhafaza etmesi için elinden geleni yaparken . onun büyük abisi Kemalist Türk genelkurmayıda bildik üslubuyla esip gürlüyor.Ortalık toz duman.

Dağlıca ve Bezele`deki ortaklıkları açığa çıkan her iki genelkurmay panik havası içinde her türlü kirli ve kanlı oyunu oynamanın kararlarını veriyorlar.

Kemalizmin statükocu resmi ideolojik ayağını temsil eden TSK ve O`nun Payandası Neokemalistler koro halinde öfke kusuyorlar.Dağlıca ve Bezelede kuyruklarını kıstıran her iki statükocu oligarşik yapı aynı ses tonuyla Taraf gazetesi ve Demokrasi çevrelerini yaylım ateşine tuttular.

Bezele`yi her iki kesimde hanesine zafer olarak yazmış bir kere .

Ve Ne ilginçtirkı Son Bezele baskını sonrası bu saldırının danışıklı bir oyun olduğunu ve özellikle Kürd halkına kazandırdığı hiç bir şeyi olmadığını dillendirenlere NeoKemalistler Başbuğ ses tonuyla hain diyor. Yine aynı Tonda Bezele baskının Danışıklı olduğunu belgeleyen ve dillendiren Türk çevrelerinede TSK`nin Hahambaşı komutanı Başbuğ arkasına omuzu kalabalıkları alarak haddinizi bilin , Bezelede yazılan Kahramanlık destanına yönelik laf eden vatan hainidir diyor.

Yani yine Kürd ve Türk yoksulları Demokrasi yanlıları arada kaldı!..Hain oldu!!!

Savaşı sürdürmekten yana olanlarla savaşın her iki topluma kazandırdığı tek bir şey yok diyenlerin mücadelesi açık ve net Demokrasi mücadelesidir.

Demokrasi ve özgürlüklerden yana olanlar her iki "kahramanlığın" sahiplerini red etme noktasındadır.

NeoKemalistlere diyeceğimiz şudurki hiç bir Demokratikleşme mücadelesi bu kadar ağır bedellerle , kan ve silahla verilmez bu iste bir bit yeniği var.

Kürdler için eğer demokratik haklar mücadelesi veriyorsanız ki öyle olduğunu söylüyorsunuz o halde bırakın sivil nefes boruları silahsız oluşsun , silahın gölgesinde her gün insanlar ölerek öldürerek sivil Demokrasinin nefes boruları işlevsiz kalır.

TSK komuta merkezinede diyoruzki ya Demokrasi yada Faşizm noktasında sizin varlığınız , uygulamalarınız ve yeriniz Faşizmin yanıdır.

Demokratik hatta azbuçuk demokratik hiç bir ülkede asker kışlası dışına çıkmaz.

Mikrofonu önüne omuzu kalabalıkları arkasına alıp tehditler savurmaz , öfkelenemez seçilmiş sivil iktidarın ve milletin emrinde olur.

Sivil olduğunu ve azbuçuk statükoculuğa karşı olduğunu düsündügümüz AKP`ye de diyoruzki Sınıfta kaldınız bay Erdoğan ne Türk nede Kürd halkına bu saatten sonra demokrasiden , özgürlüklerden ve statüko karşıtlığından dem vuramazsınız. seçimle gelmiş helede %47 lik bir oy desteğini arkasına almış sivil bir yapı asker her höt dediğinde yelkenleri indirmez, indirmemeliydi.

Dağlıca Ve Bezele vede son on yıldır sürdürülen bu kör haksız ve kirli savaş ne Kürd nede Türk halkına hiç bir şey kazandırmamıştır, kazandırmayacaktir.

                                                                    o0o

ANF ve diğer Apo`cu yayın organları flaş haber geçiyor. "Kürd Halk önderine" fiziki saldırı oldu.

Haberin başlığını okuyanlar Öcalanın ağır yaralı olduğunu sanır.

Kuyruğu sıkışan NeoKemalistler gündemi değiştirmenin ve kitleleri başka yöne çekmenin yollarını böyle provakatörce haberler üreterek bulmaya çalışıyorlar.

Hedef yine kitleleri manipüle etmek ve gündemi değiştirmektir.

kuşku yokki hiç bir cezaevinde hiç bir tutuklu ve hükümlüye yönelik fiziki bir eylemi tasvip etmiyoruz. Ancak Türkiyenin diğer cezaevlerinde işkencede ökdürülen , açlık grevleri sırasında katlkedilen yüzlerce tutuklu ve hükümlüye karşı yapılan uygulamalar Öcalan`a haberde sözü edilen şiddet(!) ten kat be kat büyüktür .

daha dün Erol Ceber Katledildi.

selamlar

ANF haberini olduğu gibi aşağıda veriyoruz.

 

                                                                             o0o

İmralı Cezaevi'nde Öcalan'a saldırı

İSTANBUL/ Asrın Hukuk bürosu avukatları, İmralı Tek Kişilik Kapalı Cezaevi'nde bulunan müvekkilleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a cezaevi personeli tarafından fiziki saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları tarafından yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan'ın cezaevi personelinin fiziki saldırısına maruz kaldığı belirtildi.

Asrın Hukuk Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Müvekkilimiz Sayın Abdullah Öcalan, İmralı Tek Kişilik Kapalı Cezaevi'nde dokuz yıldır ağır tecrit koşullarında tutulmaktadır. Son beş yıldır da, defalarca 'hücre içinde hücre cezası'na maruz bırakılmıştır. Müvekkilimize dönük tüm bu hukuk dışı uygulamalara, geçtiğimiz hafta, insanlık dışı, kötü muamele niteliğinde uygulamalar eklenmiştir. Bu olay müvekkilimizin anlattığı şekliyle şöyle gelişmiştir:"

'ONA DA SIRA GELECEK!'

"İmralı Cezaevi'nde bulunan müvekkilimizin odası, "arama yapacağız" bahanesiyle görevlilerce dağıtılmıştır. Müvekkilin bu duruma itirazı üzerine kendisine, "Sus, sen konuşamazsın, bir kelime bile konuşma hakkın yok" denilmiş, akabinde iki görevli kollarına girerek, müvekkil yan odaya götürülmüş, bir görevli de arkadan sırtına bastırmak suretiyle yere çökmesine yol açmışlardır. Müvekkilimiz bu durum karşısında, "bu uygulamadansa beni öldürün daha iyi" demesi üzerine bir görevli "Ona da sıra gelecek" şeklinde açık tehditte bulunmuştur."

DİYARBAKIR CEZAEVİ UYGULAMALARI VAR

"İmralı'da 9 yıldır ilk kez uygulanan bu fiziki yönelim kuşkusuz işkence ve kötü muameledir. Müvekkilimize karşı uygulanan bu fiziki yönelimin, son dönemde artan çatışmalı ortam ile paralellik göstermesinin tesadüfi olmadığını düşünmekteyiz. Bu olayın gelişiminden hemen önce İmralı Cezaevi personelinin değiştirilmiş olması da dikkat çekicidir. Bununla birlikte gerçekleşen uygulamanın kesinlikle cezaevi görevlilerinin bireysel tutumları olmadığını düşünüyoruz. İmralı Cezaevi'nin idari yapısı da göz önüne alındığında, İmralı'da, Başbakanlık Kriz Merkezi'nin talimatı dışında bir uygulamanın gerçekleşmeyeceği aşikardır. Dolayısıyla müvekkilimize dayatılan bu uygulamalar, 1982 Diyarbakır Cezaevi uygulamalarına benzemektedir.

SORUMLULAR DERHAL AÇIĞA ÇIKARILMALI

"Böylesi tahrik içerikli yaklaşımlar karşısında müvekkilimiz, halkına karşı sorumluluğu gereği sağduyulu hareket etmeyi esas alacağını ve buradaki tüm olumsuzluklardan devletin sorumlu olduğunu belirtmektedir. İmralı Cezaevi'nde, en yüksek 'güvenlik' koşullarında tutulan müvekkilimize yönelik gelişen ve gelişecek uygulamaların Genelkurmay ve Hükümetin bilgisi dışında gerçekleşmeyeceğini, dolayısıyla sorumluların derhal açığa çıkarılması için gereken devlet sorumluluğunun gösterilmesi gerekliliğini kamuoyuna bir kez daha hatırlatmak isteriz."

ANF NEWS AGENCY

Önceki ve Sonraki Yazılar