1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Gelen gideni aratmadı
Gelen gideni aratmadı

Gelen gideni aratmadı

İsrail'de Netanyahu'nun yerine Başbakan olarak gelen Naftali Bennet, ilk icraat olarak Batı Şeria'nın işgali yasasını onayladı. 12 yıllık Netanyahu iktidarının ardından Bennet'in imzaladığı projede 31 yeni binanın inşaasına onay verildi.

A+A-

İsrail'in on iki yıl Başbakanlığını yapan ve çok sayıda katliama imza atan Netanyahu'nun yerine gelen Naftali Bennet selefini aratmayacak bir karara imza attı.

Bennett liderliğinde kurulan yeni koalisyon hükümeti, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine 31 yeni bina inşa edilmesi projesine onay verdi.

YENİ İŞGAL PLANINA ONAY

Yerel basında yer alan haberlere göre, Savunma Bakanlığına bağlı Sivil İdare Yüksek Planlama Alt Komitesi, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine 33 bina inşa edilmesine yönelik projeleri inceledi.

Yapılan incelemenin ardından 31 yeni binanın inşasına onay çıktı.

Yapımına onay verilen binalar arasında bir alışveriş merkezi ile 2 sinagog da bulunuyor.

YENİ HÜKÜMETİN İLK KARARI

Böylelikle, 13 Haziran'da güvenoyu alarak göreve başlayan Bennett liderliğindeki koalisyon hükümeti, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde inşa projelerine ilk kez onay vermiş oldu.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.