1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gelali: Ankara KYB ile yakınlaşmayı arzu ediyor
Gelali: Ankara KYB ile yakınlaşmayı arzu ediyor

Gelali: Ankara KYB ile yakınlaşmayı arzu ediyor

A+A-

 

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Ankara Temsilcisi Behroz Gelali, Türkiye'nin partisiyle yakınlaşmak istediğini ifade ederek, “KYB bu fırsatı değerlendirmeli” dedi.

 

KYB'nin yayın organı olan Kurdistanı Nwe gazetesinde yer alan habere göre Behroz Gelali, Ankara'nın KYB ile yakınlaşmak istediğini belirtti.

Partisinin bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Gelali, şunları söyledi:

 

“Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kürdistan Yurtseverler Birliği ile yakınlaşmayı arzu ettiğini düşünüyorum. 12 Kasım'da yaşanan depremden dolayı insani yardımlar ve Türk basının bu konuyu önemsemesi söylediklerimin ispatıdır.

KYB Başkanlık Konseyi'nin Türkiye'nin bu girişimini karşılıklı çıkar esasına göre değerlendirerek  bu adımı fırsat olarak görmeli ve KYB - Türkiye ilişkilerindeki buzların erimesi için diyalog ve görüşmelerin başlangıcı olmalı.”

Ankara'daki ofisi kapatıp Kürdistan Bölgesi'ne dönen Behroz Gelali, 24 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, “Ben Türkiye’de Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin ve Sayın Mam Celal’in (Talabani) temsilcisiydim. Uzun süre orada iyi işler yaptık. 17 yıl boyunca birçok kez siyasi kriz yaşandı ancak işler hiçbir zaman bu seviyeye ulaşmadı” demişti.

 

 

rudaw

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.