1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Gazze'de Fırtına Öncesi Sessizlik Hakim
Gazze'de Fırtına Öncesi Sessizlik Hakim

Gazze'de Fırtına Öncesi Sessizlik Hakim

A+A-

 

Maariv gazetesi cuma günü şunu yazdı: Gazze sınırlarındaki huzurun kısmen son bulması Siyonist rejim yetkililerinin endişesini arttırdı. Bu da Gazze ile yaşanabilecek her türlü çatışmaya karşı hazırlık için ordunun askeri tatbikatlara devam etmesine neden oldu.

Siyonist gazete şöyle devam etti: İsrail güvenlik güçleri tarafından yapılan değerlendirmeler Hamas'ın şu an mevcut huzur ortamından faydalanarak gelecekteki savaş için gereken askeri tatbikat ve eğitimleri arttırdığını ve askeri kapasitesini genişlettiğini gösteriyor.

Haberin bir başka bölümünde şunlar kaydedilmiştir: Filistin'in işgal altındaki topraklarının güneyinde bulunan Tesalim askeri üssünde en son yapılan askeri tatbikat ordu subaylarının Gazze sınırlarında meydana gelecek her türlü çatışmaya karşı mücadele edebilmeleri için hazırlık amacıyla yapıldı.

Siyonist rejim Kanal 12 televizyonu geçtiğimiz günlerde işgal arazisinin güneyinde Gazze ile savaşın canlandırıldığı yeni bir askeri tatbikatın başladığını duyurdu. Mezkur kanalın güvenlik uzmanı Nir Defori şunları söyledi: Siyonist rejim ordusu subayları için, Hamas'ın özellikle de komuta ve kontrol, füze yağmuru ve yeraltı savaşı alanlarında askeri kabiliyetlerinin canlandırıldığı bir askeri tatbikat düzenledi.

Siyonist haber sitesi Walla da şunu duyurdu: Güney Bölgesi ordu komutanlarının öngörüleri, gelecekte Gazze ile yaşanacak olan savaşın oldukça tahribat yaratacağı yönünde. Zira rejimdeki hakim görüş Filistinli grupların altyapı ve aparatlarını tahrip etme yönünde, bu politikanın tercih edilme nedeni ordunun Filistinli grupların silahlarını tünellerde sakladıklarına inanmalarıdır. Bu nedenle ordunun asıl görevi altyapıyı yıkmak olacaktır.

 

 

kudusgunu.com

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.