1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Füze çılgınlığı devam ediyor
Füze çılgınlığı devam ediyor

Füze çılgınlığı devam ediyor

A+A-

 

Rusya Savunma Bakanlığı, dün Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri'nin yer aldığı büyük çapta bir tatbikat gerçekleştirildiğini duyurdu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, tatbikat kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 4 balistik füze fırlattığını söyledi.

 

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, dün ordunun stratejik nükleer kuvvetlerinin savaşa hazırlık durumunu test etmeye yönelik bir tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri, Kuzey ve Pasifik Filosu'nda görev yapan nükleer denizaltı mürettebatı, stratejik ve uzun menzilli bombardman uçakları yer aldı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, tatbikatlara Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katıldığını ve 4 balistik füze fırlattığını belirtti.

Tatbikat kapsamında Tu-160, Tu-95MS ve Tu-22M3 uçakları Kura, Pemboy ve Terekta test sahalarındaki hedeflere kruz füzeleri fırlattı. Pasifik Filosu'na bağlı bir nükleer denizaltı Ohotsk Denizi'nden Arhangelsk bölgesindeki Çija üssündeki bir hedefe iki balistik füze, Kuzey Filosu'na bağlı denizaltı da Barents Denizi'nden Kura sahasına bir hedefe bir balistik füze fırlattı.

Öte yandan Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri de Plesetsk uzay üssünden Kura test sahasına bir Topol kıtalararası balistik füze fırlatışı yaptı.

Tüm hedeflerin imha edildiği tatbikat, başarıyla sonuçlandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.