1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. 'Fuad Masum artık Kürtler için harekete geçmeli'
'Fuad Masum artık Kürtler için harekete geçmeli'

'Fuad Masum artık Kürtler için harekete geçmeli'

A+A-

 

 

Irak Parlamentosu Değişim Hareketi (Goran) Parlamenteri Şîrîn Reza, Irak Kürt Cumhurbaşkanı Fuad Masum’u sert bir şekilde eleştirerek Masum’un şuana kadar Kürtler için hiç bir şey yapmadığını söyledi.

 

Konu hakkında BasNews’e konuşan Şîrîn Reza, “Cumhurbaşkanı Fuad Masum’un Irak bileşenleriyle güçlü bir ilişkisi yok. Kürtler ile Arap cephesi arasında bir denge sağlamaya çalışıyor. Bu nedenle sorunlara köklü bir çözüm bulamıyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Masum’un diplomatik gücünün zayıf olduğunu belirten Şîrîn Reza, 
görevde olduğu son dört yıl içinde Erbil ile Bağdat arasında daha fazla çözüm geliştirebileceğini kaydetti.
Fuad Masum’un Kürtlere yaşatılanlar karşısında tutum almasını isteyen Kürt Parlamenter Şîrîn Reza, “Kerkük konusu dışında çok fazla bir tavır sahibi olmadı. 
Cumhurbaşkanlığı görevinin sınırlandırıldığını biliyoruz. Ama yine de diplomatik ilişkileriyle sorunların çözümü için çabalayabilir” şeklinde konuştu. 
Irak Başbakanı İbadi’nin Cumhurbaşkanın taleplerini ciddiye almadığının altını çizen Şîrîn Reza, “Eğer Fuad Masum diplomaside güçlü olsaydı. Iraklı diğer oluşumları yanına çekebilirdi. Bu nedenle güçlü ilişkileri olan birinin Kürtler’de cumhurbaşkanı olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.