1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Fransız askerleri Minbic sınırında nöbet tutarken görüntülendi
Fransız askerleri Minbic sınırında nöbet tutarken görüntülendi

Fransız askerleri Minbic sınırında nöbet tutarken görüntülendi

Sputnik, Fransız askerlerinin Minbic'in sınırlarında nöbet tutarken görüntülerine ulaştı. Minbic'e gelen 50 Fransız askerinin kuzeyde bir askeri üs kurduğu söyleniyor.

A+A-

 

Ankara'nın Afrin'in ardından Minbic'e operasyon düzenlemeye yönelik açıklamaları sonrası, Minbic'te varlıklarını artıran Fransız askerlerinin devriye gezdiği haberlerine her gün bir yenisi ekleniyor.

 

SACUR ÇAYI BÖLGESİNDE

Sputnik'in ulaştığı bir resimde Fransa askerlerinin Minbic'te Sacur Çayı bölgesinde 2 askeri araçla nöbet tuttuğu görülüyor. Fransa askerlerinin nöbet tuttuğu araçlara Fransa bayraklarının asılması dikkat çekiyor.

Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) bağlı Minbic Askeri Meclisi'nden üst düzey bir yetkili, Sputnik'e şöyle konuştu:

''Fransa askerleri kısa bir süre önce Minbic'e geldi. Şimdi Minbic'in kuzeyinde askeri bir üs kuruyorlar. TSK ile ÖSO operasyon yapmasın diye Minbic'in kuzeyinde varlıklarını artırıyorlar. Sacur Çayı bölgesinde sürekli devriyeye çıkıyorlar. Askeri araçlarıyla bölgede nöbet tutuyorlar. Askeri araçların üzerinde Fransa bayrağı bulunuyor. Fransa askerleri Minbic'in değişik bölgelerinde boy gösteriyor. Genelde Minbic'in sınırlarında bulunuyorlar. 50 civarında Fransa askeri var.''

FRANSIZ-AMERİKAN ASKERLERİ ORTAK DEVRİYEDE

Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanı Ebu Adıl da Fransız askerlerinin Minbic'te devriyeye çıktığını Sputnik'e doğruladı. Ebu Adıl, Fransa askerlerinin Minbic'te askeri varlıklarını artırdığını ve sınırda nöbet tuttuğunu, Fransa askerlerinin ABD askerleriyle birlikte devriye gezdiğini aktardı.

DSG'nin elinde tuttuğu bölgelerde toplam 250 Fransız askeri olduğu söyleniyor. Fransa'nın Kobani, Tabka, Rakka ve Deyr er Zor'da askerleri bulunuyor. Kobani'de Fransız askerlerine ait bir merkez de var.

STRATEJİK ÖNEMİ VAR
2012 yılında ÖSO'nun, 2014 yılında ise DAİŞ'in eline geçen Halep'e bağlı Menbiç, 12 Ağustos 2016'da DSG tarafından DAİŞ'ten kurtarılmıştı. Minbic, güneyde Halep'e 85, kuzeyde Cerablus'a 40, doğuda Kobani'ye 65, batıda El Bab'a 45 kilo metre mesafede stratejik öneme sahip bir yerleşim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.