1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Fransa'dan Bağdat'a: Erbil'in önerisine yanıt verin
Fransa'dan Bağdat'a: Erbil'in önerisine yanıt verin

Fransa'dan Bağdat'a: Erbil'in önerisine yanıt verin

A+A-

Fransa, Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin Bağdat ile diyaloğa başlanmasına yönelik önerisine olumlu karşılayarak, Bağdat'ın öneriye yanıt vermesi çağrısında bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes Romatet-Espagne yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin önerisine olumlu yanıt verilmesi için Bağdat'a çağrıda bulundu.

Agnes Romatet-Espagne, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin federal Irak hükümeti ile anayasa esasına göre, açık diyalog önerisini olumlu buluyor, Bağdat yetkililerinin de bu öneriye yanıt vermesini ümit ediyoruz” dedi.

Fransa'nın sürekli diyaloğu ve iki taraf arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini talep ettiğini belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Fransa, Kürtlerin anayasal haklarının göz önünde bulundurulması ve ülkenin toprak bütünlüğünün korunmasını talep ediyor” diye konuştu.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Peşmerge Güçleri ile Iraklı güçler arasında yaşanan çatışma tehlikesine dikkat çekerek, referandum sonucunun dondurulması önerisinde bulunarak anaysal temelde diyalog çağrısı yapmıştı.

Irak Başbakanı Haydar Abadi bugün İran'ın başkenti Tahran'da yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi Hükümeti'ne çağrıda bulunarak, “Referandum 'dondurulmak' yerine iptal edilmeli” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.