1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Fransa: Kürdistan'a desteğimiz sürecek
Fransa: Kürdistan'a desteğimiz sürecek

Fransa: Kürdistan'a desteğimiz sürecek

A+A-

 

 

Başkent Erbil’e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Başbakan Neçirvan Barzani tarafından ağırlanan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, ülkesinin Kürdistan’a desteğinin devam edeceğinin altını çizdi.

 

 

Görüşmeyle ilgili Başbakanlık’tan yapılan açıklamada Le Drian, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların Irak anayasası çerçevesinde çözüme kavuşturulmasına desteğini iletti.

Fransa’nın Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki misyon temsilcileri heyetinin de hazır bulunduğu görüşmede, Fransa’nın taraflar arasındaki sorunların kesin çözümü konusunda her iki tarafa da destek sunacağını dile getiren Le Drian, ülkesinin Kürdistan’a desteğinin devam edeceğini söyledi.

Başbakan Neçirvan Barzani ve Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin Davos Zirvesi’nde gerçekleştirdikleri görüşmelerde Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümüne yönelik bazı başlıklarda vardıkları mütabakatın tartışıldığı görüşme hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.

Başbakan, Kerkük ve Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan Kürt Bölgeleri’nin işgal edilmesi akabinde Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un kendilerini konuyu görüşmek ve bir çözüm yolu bulmak için Paris’e davet etmesinin meseleye yaklaşımındaki ciddiyeti gösterdiğini ve Kürdistan halkının Fransa’nın bu çabalarını saygıyla karşıladığını söyledi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.