1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Fransa: Gerekli görürsek Esad'a yeniden saldırırız
Fransa: Gerekli görürsek Esad'a yeniden saldırırız

Fransa: Gerekli görürsek Esad'a yeniden saldırırız

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Avrupa Ordusu kurma fikrini savunarak, bunun 'asla ABD'ye karşı bir hamle olarak görülmemesi gerektiğini' söyledi.

A+A-

 

Parly ayrıca, ihtiyaç duyulduğunda Fransa'nın yeniden Esad'a saldırabileceğini açıkladı.

 

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, geçen pazartesi günü Atlantik Konseyi'nde yaptığı konuşmada ülkesinin müttefiki ABD'ye olan desteğini yineledi ve Fransa'nın gerekli gördüğü takdirde Suriye'ye yeniden saldıracağını açıkladı.

 

"Bize güvenebilirsiniz" diyen Parly, konuşmasında şunları söyledi:

"Daha geniş bir mesajım var, basit bir mesaj: Sadece bugünün savaşları için değil, yarının savaşları için de orada olacağız. Beşar Esad kimyasal silah kullandığında, Fransa ve İngiltere, ABD ile birlikte kimyasal tesislere yönelik düzenlenen hassas operasyonlar için oradaydı. Gerekirse tekrar yapacağız."

ABD, Fransa ve İngiltere, 14 Nisan 2018 tarihinde Suriye yönetiminin Duma'da kimyasal silah kullanımı iddiaları üzerine ülkedeki çeşitli hedeflere 100'den fazla füze fırlatmıştı.

Suriye hükümeti ise söz konusu iddiaları reddederek, söz konusu saldırının muhalif militanlarca potansiyel bir yabancı işgalini meşrulaştırmak adına tezgahlandığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.