1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. FKÖ: Manama Konferansının Sonuçları Geçersizdir
FKÖ: Manama Konferansının Sonuçları Geçersizdir

FKÖ: Manama Konferansının Sonuçları Geçersizdir

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), Manama'daki Amerikan-Siyonist konferansına katılmaya karşı çıkarak; konferansın her türlü olası sonuçlarının geçersiz olduğunu belirtti.

A+A-

 

Filistin el-Yevm haber merkezinin bildirdiğine göre, Filistin Kurtuluş Örgütü İcra Komitesi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Manama'daki Amerikan-Siyonist konferansına davet edilen tüm Arap ülkelerinden ve tüm taraflardan konferansa katılmamalarını istedi.

 

Ramallah'ta düzenlenen istişare toplantısının sonunda komite, Manama'daki konferansa ve bu konferansa katılıma karşı olduklarını ilan etti.

Yapılan açıklamada, Manama konferansının parayı barış için dönüştürme zemininde tasarlandığı belirtildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü yaptığı açıklamada; "Hiçbir taraf, Filistin halkı adına konuşma hakkına sahip değildir ve bu nedenle Bahreyn Konferansı'nın sonuçları geçersizdir ve bağlayıcı olmayacaktır." diye belirtti.

Komite, Arap ülkelerini Arap Zirvesi'nin Filistin hakkındaki kararlarında herhangi bir değişiklik veya düzenleme yapmadan Arap Barış Girişimi'ne bağlı kalmaya çağırdı.

"Yüzyılın Anlaşması"nın ilk aşaması olacak olan Amerikan-Siyonist konferansı, 25-26 Haziran tarihleri arasında Bahreyn'in başkenti Manama'da yapılması planlanıyor. Bu konferansa Filistinli direniş gruplarının tamamına yakını karşı çıkmış ve konferansa muhalif olduklarını bildirmişlerdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.