1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Fitch Yunanistan'ın notunu yükseltti
Fitch Yunanistan'ın notunu yükseltti

Fitch Yunanistan'ın notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'ın kredi notunu "CC"den "CCC"ye yükseltti.

A+A-

Fitch Ratings Yunanistan'ın kredi notunu "CC"den "CCC"ye yükseltti.

Fitch'in internet sitesinde yer alan açıklamada, Yunanistan'ın kredi notunun bir basamak artırılarak "CCC"ye yükseltildiği bildirildi. Açıklamada, notun yükseltilmesine gerekçe olarak, 14 Ağustos'ta Yunanistan ile kreditörleri arasında üçüncü kurtarma anlaşmasına varılması gösterildi.

Söz konusu anlaşmanın ülkenin özel sektör borç yükümlülüğü kapsamında temerrüte düşme riskini azalttığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yunanistan'da son aylarda yaşanan güçlü likidite sıkışıklığını hafifletecek yaklaşık 23 milyar avroluk başlangıç ödemesinin, uluslararası kreditörler tarafından bu hafta gerçekleştirilmesi bekleniyor.Yunanistan'ın ise 20 Ağustos'ta Eurosistem'e ve eylül ayında da Avrupa Finansal İstikrar Mekanizması'na (EFSM) karşı 3,2 milyar avroluk yükümlülüğü bulunuyor. 

Bununla birlikte, programın başarısına ilişkin riskler hala yüksek. Yunanistan ve kreditörleri arasındaki güvenin yeniden tesis edilmesi biraz zaman alacak. Ayrıca, Yunanistan'daki politik durum öngörülemez olmayı da sürdürüyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.