1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Filistinli mülteciler genel grev başlattı
Filistinli mülteciler genel grev başlattı

Filistinli mülteciler genel grev başlattı

Gösteriyi düzenleyenlerden Yasir Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel grevin tüm Filistin kamplarında yapıldığını belirtti.

A+A-

 

Grevin yarına kadar süreceğini ifade eden Ali, Filistinli mültecilerin başkent Beyrut'un güneyindeki Çalışma Bakanlığı binası önünde oturma eylemi yaptıklarını ve hükümetin bugünkü kabine toplantısı ile eş zamanlı olarak kamplarda gösteri düzenlediklerini söyledi.

 

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Lübnan Enformasyon Bakanı Cemal el-Cerrah ise toplantıda Filistinlilerin durumunun masaya yatırıldığını ve konuyu incelemek üzere Başbakan Saad el-Hariri başkanlığında bir komite kurulduğunu aktardı.

Lübnan hükümeti, vatandaşları arasındaki yüksek işsizlik oranını azaltmak için 6 Haziran'da 'yasa dışı iş gücü ile mücadele planını' uygulamaya koymuştu. 

Plan kapsamında, yabancılara ait ya da yabancılar tarafından kiralanan ancak çalışma izni bulunmayan işletmelerin kapatılması, yabancılara ait ticari işletmelerdeki çalışanların yüzde 75'inin Lübnanlı olması gibi uygulamalar getirilmişti. 

Ancak Filistinliler söz konusu plan kapsamında diğer yabancılar gibi kendilerinden de "çalışma izni" istenmesini "mülteci" statülerini etkilediği gerekçesiyle protesto ediyor.

Lübnan'da 600 bine yakın Filistinli mültecinin yaşadığı belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.