1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Filistinli esirlere destek için seferberlik ve öfke cuması
Filistinli esirlere destek için seferberlik ve öfke cuması

Filistinli esirlere destek için seferberlik ve öfke cuması

Açlık grevi direnişini sürdüren esirlere destek için Filistin Halkı Meydanlara İndi.Siyonist işgal zindanlarında 33 gündür açlık grevi direnişini sürdüren Filistinli esirlere destek için seferberlik ve öfke cumasında bugün işgal güçleriyle temas noktaları

A+A-

 

 

Siyonist işgal zindanlarında 33 gündür açlık grevi direnişini sürdüren Filistinli esirlere destek için seferberlik ve öfke cumasında bugün işgal güçleriyle temas noktalarında yoğun çatışmalar yaşandı.

Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Nablus’a bağlı Beyt Decen köyü ve Beyta Beldesinde Cuma namazında sonra yapılan gösterilerde işgal güçleriyle şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Cuma namazından sonra Beyt Decen’in girişinde işgal güçleriyle şiddetli çatışmaların yaşandığını belirterek, işgal güçlerinin daha önce girişleri kapattığını söyledi.

Çıkan çatışmalarda onlarca kişi gazlardan etkilenirken, televizyon şirketlerinin yayınını takip eden bir mühendisin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Ramallah şehrine bağlı köy ve beldelerde Cuma namazından sonra temas noktalarına yürüyen Filistinlileri durdurmaya çalışan işgal güçlerinin, yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullandıkları belirtildi.

Kaynaklar Ramallah’a bağlı Na’lin köyünde onlarca kişinin atılan gaz bombaları nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiğini, en az bir kişinin de gerçek mermiyle yaralandığını ifade ettiler.

El-Halil ve Beytlahim’deki temas noktalarına yürüyen Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar yaşanırken, göstericilerin arasına karışan ve musta’mirin olarak bilinen sivil giyimli Siyonistler 6 gence sinir gazını sıktılar. Saldırıya uğrayan gençler gazın etkisiyle hareket edemez duruma geldikten sonra işgal askerleri gelip gençleri darp ettiler, ardından da tutukladılar.

Kalkiliya’da eylem çadırında kılınan Cuma namazından sonra toplanan cemaat temas noktalarına yürüdü.

Eriha şehrinde düzenlenen gösteriye göz yaşartıcı bomba ve plastik mermilerle saldıran işgal güçleri iki kişiyi yaraladılar.

 

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.