1. HABERLER

  2. EYLEMLER VE STK

  3. Filistinli Esirler Günü Yıldönümü
Filistinli Esirler Günü Yıldönümü

Filistinli Esirler Günü Yıldönümü

İşgal zindanlarında Siyonistlerin her türlü baskısına maruz kalan esirleri selamlıyoruz

A+A-

 

BASIN BİLDİRİSİ

Filistinli Esirler Günü Yıldönümü

Filistinli esirlere karşı Siyonist hapishanelerinde işlenen suç ve ihlallerin devam ettiği; İşgalcilerin esirlere karış baskıcı uygulamaları kalıcı hale geldiği; Savaş esirleriyle ilgili Cenevre sözleşmesi ve uluslararası hukukun tümüyle devre dışı bırakıldığı bir dönemde, Filistinli Esirler Günü münasebetiyle aşağıdaki hususları vurgulamak isteriz:

Birinci Olarak: İşgal zindanlarında Siyonistlerin her türlü baskısına maruz kalan esirleri selamlıyoruz. Zira onlar özgür ve sarsılmaz iradeleriyle Siyonistlerin ihlallerine karşı açıkça meydan okumaktadırlar. Uluslararası hukukun ve sözleşmelerin teminat altına aldığı meşru haklarını elde etmek amacıyla açlık grevi yaparak direnişlerini sürdürmektedirler.

İkinci Olarak: Siyonist zindanlarında esirlerle  tam dayanışma içerisinde olduğumuzu; Siyonistlere karşı vermiş oldukları mücadelelerini; insani ve adil davalarını kazanmak;  gasp edilen haklarını yeniden elde  etmek amacıyla ortaya oldukları tüm taleplerini ve hareketlerini desteklediğimiz İstanbul’dan ilan ettiğimizi belirtmek isteriz.

Üçüncü Olarak: Siyonistlerin esirlere yönelik uyguladıkları her türlü barbar işkenceyi; tecrit ve sağlıktan mahrum bırakmayı;  idari tutukluluğu; hapishane yönetimi tarafından belli bir program dahilinde yapılan tüm ihlalleri şiddetle kınıyoruz.

Dördüncü Olarak: Uluslararası kuruluşlardan 7000’den fazla bay ve bayan esire karşı Siyonist ihlalleri durdurmalarını;  Hasta olan 1200 esire gerekli tıbbi desteğin verilmesini; Uluslararası hukuka aykırı olan idari tutuklama politikasının durdurulmasını;  Esirlerin aileleriyle görüşmesine müsaade edilmesini; tecrit etme politikalarına  verilmesini;  Siyonist zindanlarında bulunan 300 çocuğa karşı işlenen ihlallerin durdurulmasını talep ediyoruz.

Beşinci Olarak: Uluslararası Medya kuruluşlarını, işgalcilerin zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin sorununa yoğunlaşmalarını; Sıkıntılarını ortaya koymalarını,  İşgalcilerin onlara yönelik ihlallerini ayrıntılı olarak açıklamalarını;  Esirlerin haklı davalarını tüm dünyaya duyurabilmeleri  ve kamuoyu oluşturmaları için gerekli desteğin verilmesini talep ediyoruz.

Altıncı Olarak: Esir ailelerin direnişini kutluyoruz. Yüce Allah’tan en yakın zamanda çocuklarının serbest kalmasını ve her bir esirin kendi ailesine kavuşmasını niyaz ediyoruz.

Yedinci Olarak: Filistinli Esir Günü münasebetiyle dünyanın dört bir yanında esir durumda bulunan tüm esirlerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Sekizinci Olarak: Bizler Türkiye’de bulunan olarak, Siyonist zindanlarında tutulan esirlerin yanında yer aldığımız vurgularız. Mücadelelerinin vatansever ve insani bir dava olduğunu, esirlerin direnişinin desteklenmesi gerektiğini, Siyonistlerin onlara karşı işledikleri ihlalleri ortaya koymanın zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Siyonist zindanlarında tutulan esirlerle dayanışma amacıyla çeşitli dayanışma etkinlikleri yapacağımızı açıklıyoruz.

Siyonist işgalcilerin zindanlarındaki esirlere özgürlük.

 


 

Siyonist İşgalcilerin Zindanlarında Tutulan Esirlerle Dayanışma Amacıyla Uluslararası Kampanya

Filistin Dayanışma Derneği (FIDDER)

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.