1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Filistinli Bakandan 'Gazze'nin yeniden imarı' çağrısı
Filistinli Bakandan 'Gazze'nin yeniden imarı' çağrısı

Filistinli Bakandan 'Gazze'nin yeniden imarı' çağrısı

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Hasayine, "Arap ve donör ülkelerden, İsrail'in, Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılarda tamamen yıkılan konutların yeniden imarı için finansman sağlamasını istiyoruz." dedi.

A+A-

 

 

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid Hasayine, donör ülkelere, İsrail'in, Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılarda tamamen yıkılan 2 bin konutun yeniden imarı için finansman sağlamaları çağrısında bulundu.

Hasayine, yaptığı yazılı açıklamada, "Arap ve donör ülkelerden, İsrail'in, Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılarda tamamen yıkılan konutların yeniden imarı için finansman sağlamasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

İsrail'in 2014 yılında Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan evlerin yüzde 50'sinin bakanlık tarafından imar edildiğini, yüzde 25'inin ise yeniden imara sunulduğunu ve söz konusu evlerin imarı için bütçe tahsis edilen miktarın nakledilmesinin beklendiğini kaydeden Hasayine, "Bakanlık 180 milyon dolar değerinde binden fazla konutu restore etti. Kısmen hasar gören evler için 100 milyon dolara ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.