1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Filistin'de BAE ve Bahreyn Protesto Edildi
Filistin'de BAE ve Bahreyn Protesto Edildi

Filistin'de BAE ve Bahreyn Protesto Edildi

Filistin'in Batı Şeria kentinde normalleşme karşıtı gösterilerde işgalci İsrail güçleri 5 Filistinliyi gözaltına aldı.

A+A-

 

İşgal altındaki Batı Şeria'da normalleşme karşıtı gösterilerde ırkçı İsrail ordusu ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda onlarca Filistinli yaralandı, 5 Filistinli gözaltına alındı.

 

Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'in siyonist rejim İsrail ile normalleşme anlaşması imzalaması protesto edildi.

 

İşgalci İsrail askerlerinin göstericilere, kauçuk kaplı metal mermiler, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları ile müdahale etmesi üzerine olaylar çıktı.

 

Kalkilya kentinin doğusundaki Kefer Kadum beldesinde de yüzlerce Filistinli protesto gösterisi düzenledi.

 

Kefer Kadum Halk Direnişi Koordinatörü Murat Şetivi yaptığı yazılı açıklamada, Kefer Kadum'daki göstericilere İsrail askerlerinin kauçuk kaplı metal mermiler, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları ile saldırması sonucu biri gazeteci 3 kişinin yaralandığını ifade etti.

 

Şetivi ayrıca, onlarca Filistinlinin atılan göz yaşartıcı gazdan etkilendiğini aktardı.

 

Filistin Esir Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada da Kalkilya'da çıkan olaylarda 15 yaşındaki 2 Filistinlinin İsrail askerlerince gözaltına alındığı belirtildi.

 

Tulkerm'de de onlarca Filistinli İsrail'in yerleşim yerlerine katma tehdidi altındaki bölgede cuma namazı kılarken, İsrail askerleri Nablus'un güneyindeki Asira beldesinde İsrail'in el koyma tehdidi altındaki topraklarda zeytin ağacı diken Filistinliler müdahale etti.

 

Batı Şeria'nın el-Halil kentinde normalleşme, ilhak ve ABD'nin sözde barış planı "Yüzyılın Anlaşması" karşıtı gösteri düzenlendi.

 

Bu arada Yemen'in Ebyen ilinde, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile İsrail arasında varılan normalleşme anlaşmasına tepki amacıyla gösteri düzenlendi.

 

Ebyen'de cuma namazı sonrasında Filistinlilere destek için BAE ve Bahreyn ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşması protesto edildi. Gösteride, Filistin bayraklarının yanı sıra Mescid-i Aksa fotoğrafları taşıyan Yemenliler, Filistin'e destek, BAE ve Bahreyn-İsrail normalleşmesine tepki ve Sokotra adasında herhangi bir İsrail varlığı istemediklerine dair sloganlar attı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.