1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Filistin Müftüsünden Boykot Çağrısı
Filistin Müftüsünden Boykot Çağrısı

Filistin Müftüsünden Boykot Çağrısı

İslam İşbirliği Teşkilatı kararlarının uygulanmasını isteyenFilistin Müftüsünden Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Kabul Eden ülkeleri boykot çağrısında bulundu

A+A-

 

Filistin Müftüsü ve Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Muhammed Hüseyin, Arap ve İslam ülkelerine çağrıda bulunarak, Kudüs'ü İsrail'in başkenti kabul eden ülkelerle ilişkilerini kesmelerini istedi.

 

“Beytu's-Sahafe" kurumunun önceki gün akşam Fas'ın Tanca kentinde "Beytu's-Sahafe'den Beytu'l-Makdis'e.. İman ve Varlık" sloganıyla düzenlediği toplantıya katılan Hüseyin, Arap ve İslam ülkelerinin daha önce Kudüs'ü işgal rejiminin başkenti kabul edecek ülkelerle ilişkilerini kesme tehdidinde bulunduklarını hatırlattı.   

Hüseyin, "Tüm İslam ülkelerinin bu çerçevede İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kararlarını uygulamalarının vakti geldi" dedi.   Söz konusu kararların uygulanmasının işgalcilerin planlarını alt üst edeceğini bildiren Hüseyin, Yüzyılın Anlaşması adlı Filistin davasını tasfiye projesiyle mücadele için omuz omuza verilmesi gerektiğine dikkat çekti.   

Filistin davasının Arap ve İslam ülkelerinin ilgilendiği konuların başında yer alacağını belirten Hüseyin, Filistin davasına verdikleri destek dolayısıyla Arap ve İslam ülkelerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.