1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. ''Filistin halkı Yüzyılın Anlaşması’na izin vermeyecek!''
''Filistin halkı Yüzyılın Anlaşması’na izin vermeyecek!''

''Filistin halkı Yüzyılın Anlaşması’na izin vermeyecek!''

Mescidi Aksa hatibi, 'Filistin halkı Yüzyılın Anlaşması olarak bilinen ve Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan aşağılık ve ihanet dolu anlaşmayı asla tanımayacak' dedi.

A+A-

 

Mescidi Aksa hatibi, Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Kudüs halkının bugünlere denk gelen Mescidi aksa Kapılarına koyulan detektörlerin kaldırılması için yapılan mücadeleyi hatırlatarak, namaz kılan cemaatin işgalcinin dayattığı uygulamaları protesto ederek iradesiyle bunların kaldırılmasını sağladığını söyledi.

Şeyh Hüseyin hutbesinde Filistin halkının elektronik kapıların kaldırılması için yaptığı mücadelenin, Mescidi Aksa’ya yönelik plan ve komploların başarısız kalması için bu halkın gösterdiği sabır ve sebatın bir tablosu olduğunu hatırlattı.

Hutbesinde Han El-Ahmer’e de değinen Şeyh Hüseyin, işgal rejiminin buradaki halkı yurdundan etmek için yaptığı baskıları kınadıklarını ifade etti.

Şeyh Muhammed Hüseyin, Han El-Ahmer halkını yalnız bırakmayan ve Kudüs’ün önemli kapılarından biri olan bu bölgedeki halka destek için her taraftan gelen ve kardeşleriyle birlikte kirli planları başarısız kılmaya çalışan Filistin halkını da selamladıklarını kaydetti.

Onur ve şeref coğrafyası Gazze’nin sınır bölgesinde büyük bir kararlılıkla sürdürülen Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne övgüde bulunan Şeyh Hüseyin, faaliyetlerin başladığı ilk günden bugüne halkın ısrarlı olduğunu, bütün dünyaya vatanlarına dönüş hakkını unutmadıklarını gösterdiklerini söyledi.

Amerika öncülüğünde pazarlanan Yüzyılın Anlaşması’na da değinen Şeyh Hüseyin “Filistin halkı Yüzyılın Anlaşması olarak bilinen ve Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan aşağılık ve ihanet dolu anlaşmayı asla tanımayacak, hayatta oldukları müddetçe bu anlaşmanın hayat bulmasına, Amerika ve İsrail tarafından hazırlanan bu komploya asla izin vermeyecektir” ifadelerinde bulundu.

          

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.