1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Filistin Hakkında Sarsıcı İstatistikler
Filistin Hakkında Sarsıcı İstatistikler

Filistin Hakkında Sarsıcı İstatistikler

Yahudileşme Siyasetinin Yükselmesiyle Mültecilerin Sayısı Arttı Ve Filistin Topraklarının Sadece % 15'i Filistinlilerin Kontrolünde.

A+A-

 

Dünya Günü'nün 43. yıldönümü vesilesiyle yayınlanan bir rapor, Siyonist rejimin işgalinin genişlediğini ve Filistin halkının, işgalci rejimin politikaları çerçevesinde yerinden edilmeye devam ettiğini ortaya koyuyor.

 

İstatistiklere göre işgalci İsrail rejimi, 2018’de Siyonist yerleşimleri geliştirmesinin yanı sıra; yerleşimcileri desteklemek için kontrol noktalarını genişleterek ve yeni askeri kontrol noktaları kurarak Batı Şeria’da daha fazla toprak işgal etti.

Siyonistler Ağaçlara Bile Merhamet Etmiyor

İşgalci İsrail rejimi, 2018 yılında 7.112 ağacı tahrip ederek yok etti; böylece 2000'den 2018'in sonuna kadar tahrip edilmiş ağaçların sayısı 1 milyondan fazla bir rakama ulaştı. İşgalci rejim, bu arazilere yeni yerleşim yerleri inşa ediyor.

Filistinli Esir Ve Şehitlerin İstatistikleri

Filistin el-Yevm haber merkezinde yayınlanan istatistiğe göre, 2018'de Filistin'deki şehitlerin sayısı 57'si çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 312'ye ulaştı ve yaralıların sayısı ise 29 bine çıktı. Bunun dışında, İsrail işgal rejiminin cezaevlerinde tutuklu sayısı 250'si çocuk, 54'ü kadın olmak üzere 6 bine ulaştı.

Filistin Topraklarının Sadece Yüzde 15'i Filistinlilerin Kontrolünde

Tarihi Filistin topraklarının yüzde 85'inden fazlası, yaklaşık 27 bin kilometrekare İsrail işgal rejiminin kontrolü altında ve Filistin topraklarının sadece yüzde 15'i Filistinlilere kalıyor.

İşgalci İsrail rejimi, 2018 yılında yaklaşık 508 dönümlük Filistin topraklarının işgalini onayladı, aynı zamanda yerleşimcileri korumak için gözlem noktalarının ve askeri merkezlerin genişletilmesiyle yüzlerce dönümlük Filistin topraklarını gasb etti.

Kudüs'ün Yahudileştirilmesi

Siyonist işgal rejimi Filistinlilerin evlerini yıkmaya ve Filistinliler için inşaat ruhsatı verilmesi konusunda kısıtlamalar yaparak inşaatları önlemeye devam ederken, 2018'de Kudüs'ü yahudileştirme hedefi çerçevesinde, yaklaşık 1.400 Filistinli Kudüs'ün doğusundan çıkarıldı.

Siyonist işgal rejimi, Kudüs'te 215 konutu yıkarak, 110'u çocuk olmak üzere 217 kişinin yerinden olmasına yol açtı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.