1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Filistin Büyükelçisi: ABD haraç kesiyor
Filistin Büyükelçisi: ABD haraç kesiyor

Filistin Büyükelçisi: ABD haraç kesiyor

Filistin özerk teşkilatının Washington Büyükelçisi Hüsan Zamelat, Amerika yönetiminin Filistinlilere 200 milyon dolarlık yardımı lağvetmesini siyasi haraç niteledi.

A+A-

 

Filistin özerk teşkilatının Washington Büyükelçisi Hüsan Zamelat Cuma günü bir açıklama yaparak, Amerika yönetiminin Filistinlilere mali yardımlarını azaltmasını barış anlayışı ile bağdaşmadığını, bu karar Filistin’de barış ufkunu ve Amerikalı yetkililerin bu barışa bağlı kalma elzemini zayıflattığını vurguladı.

 

Zamelat, Amerika yönetiminin Tel aviv büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma ve Anroa ajansına mali yardımını lağvetme kararları tamamen korsan İsrail Başbakanı Netanyahu’nun barış karşıtı planlarına hizmet ettiğini ifade etti.

Zamelat ayrıca Amerika yönetiminin insani yardım programlarında öngördüğü yardımları siyasi haraç uğruna kesmesi hiç bir faydası olmayacağını vurguladı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü bir açıklama yaparak ABD Başkanı Donald Trump’ın Batı şeria ve Gazze şeridinde Filistinlilere yaptıkları 200 milyon dolarlık yardımı kesme kararı aldığını duyurdu.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.