1. YAZARLAR

  2. Fehmi KORU

  3. FETÖ Arap, Amerika ve Avrupa medyasından mesajlar verdi. Neden acaba?
Fehmi KORU

Fehmi KORU

http://fehmikoru.com/
Yazarın Tüm Yazıları >

FETÖ Arap, Amerika ve Avrupa medyasından mesajlar verdi. Neden acaba?

A+A-

Türkiye Katar’dan daha tehlikeli. Türkiye Katar’dan daha tehlikeli. Türkiye Katar’dan daha tehlikeli. Ben burada Türkiye ile savaşalım çağrısında bulunmuyorum; yöneticilerinin yaptıkları yüzünden Türk halkına zarar gelsin istemem…”

Bu satırları yazan Türkiye’ye karşı ciddi tedbirler alınmasının zamanı geldiğine inanan bir Arap. Adı: Vail el-Semeri.


Yazı ‘el-Yevm el-Sabiğ’ (Yedinci Gün, Y7) adlı Mısır gazetesinde yayımlandı.

Fethullah Gülen’in ağzından, 15 Temmuz darbe girişiminin, ‘ulusalcı lâik bir kesim’ tarafından yapılmış olabileceğini yazan gazetede.
Arap gazeteleri, dergileri ve televizyonları
Bir ara sırf Arapça dergileri bulunduran bayilere uğramak için İstiklal Caddesi’ne çıktığım olurdu. O zamanlar ‘Y7’ haftalık dergiydi; adı haftalığı çağrıştırmasına rağmen birkaç yıl önce günlük gazeteye dönüşmüş ‘Y7’…

Haftalıkken ve Mısır’da Hüsnü Mübarek rejimi varken ‘muhalif’ bir söyleme sahipti; Gülenmülakatını aktaran bizim gazeteler ‘Y7’nın şimdilerde ‘Sisi yanlısı’ olduğu bilgisini sundular.

Acaba bugün Mısır’da ‘Sisi yanlısı’ olmayan gazete ve dergi var mıdır?

Kuşkuluyum.

Gen. Abdülfettah el-Sisi darbeyle yönetimi ele aldıktan sonra ilk iş olarak medyayla ilgilendi. Mübarek döneminde bile Arap dünyasında çok-sesli medyaya sahip bir ülke görüntüsündeydi Mısır; kısa zamanda tek-sesliliği sağlamayı başardı el-Sisi..

Katar’a karşı abluka uygulamasında başı Suudi Arabistan çekiyor görünse bile, el-Cezire TV kanalının faaliyete geçmesiyle ismi tanınmaya başlamış Körfez’in bu küçük ülkesine, Müslüman Kardeşler (MK) örgütü üyelerini topraklarında barındırdığı için en fazla hiddet duyan ülke Mısır.

Daha doğrusu devlet başkanı Abdülfettah el-Sisi…

Sebebi de basit: ‘Arap baharı’ sırasında devrilen Mübarek’in yerine yapılan seçimde MK’nın önemli ismi Muhammed Mursi devlet başkanlığına seçilmiş, bakanlar kurulu da yine MK ağırlıklı olarak kurulmuştu. El-Sisi MK iktidarını devirdi, örgütü ‘yasadışı’ ilân etti, üyelerini idamla yargılıyor.

 

 

Yazının devamı için tıklayın

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.