1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fatih Portakal: Peşmerge legal bir oluşumdur
Fatih Portakal: Peşmerge legal bir oluşumdur

Fatih Portakal: Peşmerge legal bir oluşumdur

A+A-

 FOX TV ana haber sunucu Fatih Portakal, Peşmerge hakkında kullandığı ‘terörist’ ifadesinden doğan tartışmalara son noktayı koydu.

Fatih Portakal konuyla ilgili resmi Twitter hesabında yaptığı açıklamada, “Peşmerge’nin Kuzey Irak’ta (Kürdistan Bölgesi) legal bir oluşum olduğunu bilecek kadar bilgim mevcut” ifadelerini kullandı.

Kendisini eleştiren Ahmet Hakan’a yanıt veren Portakal şu ifadeleri kullandı:

“Aslında diyecek bir şey yoktu. Canlı yayında öyle anlatmak istemesem de laf ağızdan çıkmış oldu o akşam. Yoksa Peşmerge’nin Kuzey Irak’ta (Kürdistan Bölgesi) legal bir oluşum olduğunu bilecek kadar bilgim mevcut. Rûdaw Türkçe’e den sorduklarında açıklamasını yapmıştım. Benden de selam olsun.”

Ne olmuştu?

Fatih Portakal, 25 Ekim 2019 tarihinde FOX TV ana haber bülteni sunduğu sırada yorum yapmış, AK Parti iktidarını eleştirerek peşmerge için “terörist” ifadesi kullanmıştı.

IŞİD’e karşı mücadelede etkin rol üstlenen Peşmerge Güçleri’ne "terörist" diyen Portakal şu ifadeleri kullanmıştı:

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda geçiş töreni yaptırdınız teröristlere, Peşmerge’ye. Peşmerge’ye yaptırdınız onlar Kobani’ye gidiyorlardı tabi ki,  Ayın El Araba gidiyordu. 29 Ekim’de yaptırdınız bunu Cumhuriyet Bayramı’nda yaptırdınız. Mutlaka buna da bir şey diyeceksiniz ve bu ağızla konuştuğumuz için bize terörist diyeceksiniz, terörist ağzıyla konuşuyorsunuz diyeceksiniz, istediğinizi diyebilirsiniz.”

Portakal daha sonra Rûdaw’ın “Peşmerge hakkında kullandığınız ifade kasten mi yoksa yanlışlıkla bir dil sürçmesi mi olduğu” şeklindeki sorusuna Portakal şu şekilde yanıt vermişti:

“O tarihlerde Barzani’nin Peşmerge’si (tabi eğer içine PKK’lı teröristler karışmadıysa, çünkü o süreçte bu olasılığın olabileceğini hatırlıyorum) Türkiye’nin izniyle sınırı geçmişti. PKK/PYD’yi kastettim tabi ki. Daha sonra Peşmerge dedim diye hatırlıyorum zaten. Canlı yayında oluyor böyle sürçmeler. Artık o kadar çok terör, terörist kelimeleri kullanılıyor ki bu coğrafyada ve dolayısıyla haber bülteninde kafa da dil de karışıyor.”

Ahmet Hakan ise, “Nevşehir’de milli güvenliği asıl tehdit eden kim?” başlığıyla yayımlanan köşe yazısında, Portakal’a, ““Peşmerge’ye terörist demenin zır cahillik olduğunun farkında değil” ifadelerini kullanmıştı.

Fatih Portakal, Hakan’ın bu yorumuna, "Zir cahil ağır olmuş ama! Diyecek bir şey yok" diye yanıt vermişti.

Hakan ise Portakal'ın bu tutumu karşısında, "Burnundan kıl aldırmamanın geçer akçe olduğu bir dönemde... Eleştiri, üstelik ağır eleştiri karşısında sergilenen bu tahammül, ne yalan söyleyeyim, benim çok hoşuma gitti. Buradan Fatih Portakal’a bin selam yolluyorum" ifadelerini kullanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.