1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Faşist senatör, katliamdan müslümanları sorumlu tuttu
Faşist senatör, katliamdan müslümanları sorumlu tuttu

Faşist senatör, katliamdan müslümanları sorumlu tuttu

Avustralyalı Senatör Fraser Anning, Yeni Zelanda’nın göçmen politikasını eleştirerek, terör saldırısından Müslüman nüfusunun artışını sorumlu tuttu.

A+A-

Avustrayalı Senatör Fraser Anning, Yeni Zelanda'daki terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada, Yeni Zelanda'nın göçmen politikasını eleştirerek, gerçekleştirilen saldırının toplum içinde hem Avustralya’da hem Yeni Zelanda’da artan Müslüman nüfusa karşı büyüyen korkunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Müslüman nüfusunun artışını sorumlu tuttu

Anning, “Toplumumuz içinde gerçekleştirilen her türlü şiddet eylemine karşıyım ve saldırganları kesinlikle kınıyorum fakat bu tür bir saldırının savunulacak bir yanı olmasa da bugün gerçekleştirilen saldırı toplum içinde hem Avustralya’da hem Yeni Zelanda’da artan Müslüman nüfusuna karşı büyüyen korkunun bir göstergesidir. Her zamanki gibi sol görüşlü politikacılar ve medya bu saldırıyı silahlara yönelik yasalar ve aşırı milliyetçilik ile bağdaştıracaktır. Ancak, bu klişeleşmiş bir saçmalık. Bugün Yeni Zelanda sokaklarında yaşanan vahşetin nedeni radikal dincilere Yeni Zelanda’ya gelme izni veren göçmen programıdır” ifadelerini kullandı.

"Senatörün yaptığı yorumları ‘iğrenç’ buluyorum"

Avustralya Başbakanı Scott Morrison ise, sosyal medya hesabından Senatöre tepki gösterdi.

Morrison, Senatörün yaptığı yorumları ‘iğrenç’ bulduğunu ve bu tarz görüşlerin ne Avustralya’da ne de Avustralya Parlamentosu’nda bir yeri olmadığını açıkladı.

Kaynak:  Independent, DHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.