1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Faşist Bolton: Filistin bir devlet değil
Faşist Bolton: Filistin bir devlet değil

Faşist Bolton: Filistin bir devlet değil

Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısına katılan Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD yönetiminin eskiden de olduğu gibi Filistin devletini tanımadıklarını belirtti.

A+A-

 

Filistin'i ‘sözde devlet' diye niteleyen Bolton, ‘böyle bir retoriğin Filistin-İsrail sorununun çözümüne katkıda bulunup bulunmadığı' sorusunaysa, "Bu retorik doğru. O (Filistin) bir devlet değil" cevabını  verdi.

 

Böyle bir retoriği kullanmanın ABD'nin İsrail ve Filistin devletlerinin barış içinde bir arada yaşamalarını sağlama yoluyla Ortadoğu'daki sorunun çözümüne yönelik isteğine aykırı olmadığını ileri süren Bolton, "Şu anda (Filistin) bir devlet değil. O, uluslararası hukuka uygun olarak kabul edilmiş devlet olma sınavını geçmiyor, çizilmiş olan sınırları kontrol etmiyor, hükümetin normal işlevlerini yerine getirmiyor. Devlet olmamasının birçok nedeni bulunuyor" diye konuştu.

"ABD Başkanı Donald Trump'ın söylediği üzere o (Filistin) devlet olabilir. Ancak bunun için İsrail ve diğer devletlerle diplomatik görüşmeler gerekli" diyen Bolton, ABD yönetiminin bu tutumunu Filistin Devleti'nin ilan edildiği 1988'den bu yana sürdürdüğünü kaydetti.

Bilindiği gibi terör rejiminin en büyük hamisi Amerika 14 Mayıs tarihinde Telaviv'deki büyük elçiliğini Kudüs'e intikal etmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.