1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ezandan rahatsız kadınlar imama saldırdı
Ezandan rahatsız kadınlar imama saldırdı

Ezandan rahatsız kadınlar imama saldırdı

Bodrum\'da ezan vakti camiye gelen bir grup kadın ezan sesinin yüksek olduğunu iddia ederek imama tehditler savurarak sözlü saldırıda bulundu

A+A-

Muğla'nın Bodrum ilçesi Torba Mahallesi'nde bir camiden okunan vakit ezanlarının sesi konusunda site sakinleri ile imam arasında yaşanan tartışma karakolda bitti.

Torba Mahallesi'nde bulunan Torba Camii'nde yüksek sesle ezan okunduğu gerekçesiyle bir grup site sakini bayan, iddiaya göre cami imamına sözlü saldırıda bulundu. Olay, dün Abdullah Ece(25) isimli imamın okuduğu ikindi ezanı sonrası meydana geldi. Bir anda camiye gelen bir grup site sakini bayan, yüksek sesle okunan ezandan rahatsız olduklarını belirterek, cami imamına tepki gösterdi. İmam yapılan şikayet üzerine ezan sesini kısarak bayanları sakinleştirmeye çalıştı. Tepkilerine devam eden site sakinleri, iddiaya göre Ece'yi cami avlusunda tehdit etti. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından kızgın site sakini bir grup bayan camiden uzaklaştırıldı.

Sözlü saldırı ve tehdide maruz kaldığını iddia eden cami imamı Ece, polisi arayarak şikayetçi oldu. Daha sonra site sakinleri ile birlikte karakola giden cami imamı, alınan ifadelerin ardından şikayetini geri çekti.

Yaşanan olayla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Torba Camii imamı Abdullah Ece, ikindi ezanı okunurken ezan sesi yüksek gerekçesi ile tepkiye maruz kaldığını belirterek, "Torba Camii'nde ikindi namazı vakti, tam ezan okunurken oradaki bayanlardan sekiz-on tanesi bize hakaret etmeye başladı. Gidip sordum neden böyle bir şey yapıyorsunuz diye. Dediler ki ezanın sesi çok yüksek. Ben de tamam diyerek ezanın sesini kıstım. Daha sonra hakaretler ederek ağza alınmayacak şeyler söylediler. Biz de sabrettik ve polisi çağırdım. Şikayetçi olduğumu söyledim, ama daha sonra dinimiz hoşgörü dini olduğu için şikayetimizi geri aldık." dedi.

Ece'yi karşılayan cami cemaatinden bir vatandaş Bodrum'da bu gibi olayların sıkça yaşandığını da dile getirdi. Ece ise can güvenliğinin olmadığını belirterek eski görev yaptığı camiye döneceğini ifade etti. İmam Abdullah Ece'nin Torba Camii'ndeki görevinden ayrılması durumunda yeni biri atanana kadar cami imamsız kalacak.

Kaynak: Cihan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.