1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Esed'in dört kuzeni daha öldürüldü
Esed'in dört kuzeni daha öldürüldü

Esed'in dört kuzeni daha öldürüldü

Şam rejiminin lideri Beşşar Esed’in dört kuzeni daha Lazkiye’de muhaliflerin füze saldırısı sonucu öldürüldü. Esed, İdlib’de bulunan birliklerini Lazkiye’ye sevk ediyor.

A+A-

Suriye Devlet Televizyonu’nun 'Ulusal Güvenlik Güçleri'nin Lazkiye'deki bölge lideri' ifadesini kullandığı Hilal Esed’in muhalifler tarafından Lazkiye’de füze saldırısıyla öldürülmesinin ardından Beşşar Esed’in dört kuzeni daha yaşamını yitirdi.

Saldırıda Esed'in amcasının oğulları Ali Esed, Kifah Esed'in yanı sıra dayısının oğulları Naim Magluf ve Read Magluf hayatını kaybetti.

Al Jazeera kaynaklarına göre, Lazkiye’de güç kaybeden Esed rejimi, İdlib’de bulunan askeri birliklerini konvoylar halinde Lazkiye’ye sevk ediyor. 

Suriyeli muhalifler, hafta sonu Türkiye'nin Hatay'a bağlı Yayladağı sınır kapısının karşısındaki Keseb kasabasının tamamında kontrolü ele geçirmişti. 

23 Mart Pazar günü Türk hava sahasını ihlâl eden ve Türk jetlerince vurulan Suriye savaş uçağının da Keseb kasabasına düştüğü açıklandı.

Pazar günü erken saatlerde hem muhalif hem hükümet kaynakları, Lazkiye'de çatışmalar yaşandığını, muhaliflerin ise bölgeye Türkiye üzerinden ulaştığını açıklamıştı. 

21 Mart Cuma gününden beri çatışmaların sürdüğü bölgede en az 80 kişi hayatını kaybetti.

Keseb kasabası Suriye'deki Alevilerin kalesi olan Lazkiye bölgesine bağlı ve Devlet Başkanı Beşşar Esed'in ailesinin köyü de Lazkiye'de bulunuyor. 


aljazeera

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.