1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Esad: İki yıl içinde görevi bırakacağım
Esad: İki yıl içinde görevi bırakacağım

Esad: İki yıl içinde görevi bırakacağım

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, iki yıl içinde Suriye’de istikrarı sağlayamaması halinde görevi bırakacağını söylediği iddia edildi.

A+A-

 

 

İran Devrim Muhafızlarına yakınlığıyla bilinen Tesnim haber ajansı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Lübnanlı bir heyetle gerçekleştirdiği toplantıda, “Eğer iki yıl içinde Suriye’yi özgürleştirmezsem görevimi bırakacağım.

Suriye’yi kurtaracağımın yüzde yüz garantisini veriyorum. Suriye’yi tekfircilerden kurtarma palanlarımız var ve başarılı da olacak” dediğini ileri sürdü.

Beşar Esad toplantıda, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile barışmadık çünkü Suriye halkının kanının dökülmesine sebep oluyor. Arabistan da çok pişman olacak” şeklinde konuştu.

Tesnim ajansı, Beşar Esad ile toplanan Lübnanlı heyetten bir üyenin kendilerine verdiği demeçte, “Astana’daki görüşmelerde İdlip şehrinin güvenli bölgelere dahil edilerek çatışmasızlık ilan edileceği kararlaştırıldı. Ancak Şixur, Maere Numan, Seraqib, Xan Şêxun, Zawiye Dağı ve Türkiye sınırına yakın tarımsal bölgeler güvenli bölgeye dahil edilmedi.

Türkiye ordusu, sınırları bombalamaya devam edecek ve İdlib dışında bu bölgelere de girmeye yetkisi var.

Türkiye ve muhalefet İdlib’in bütün sınırlarının güveli bölgelere dahil edildiğini biliyordu ancak güvenli bölgeye dahil olan sadece İdlib’in şehir merkezidir. İşte bu yüzden muhalefet, Astana ve Cenevre süreçlerinden çekildi.” ifadesini kullandığını öne sürdü.

 

Kaynak:PeyamaKurd

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.