1. YAZARLAR

  2. KAYRA HEYULA

  3. Ertesi Gün…
KAYRA HEYULA

KAYRA HEYULA

Yazarın Tüm Yazıları >

Ertesi Gün…

A+A-


 

Ve etrafımı çeviren gerçeklerden kaçmanın bütün yollarını denemiştim artık. Ufacık bir umut bile kalmamıştı yalanlara.

Ben bu değilim simurg. Ben hiçte iyi bir insan değilim.

Hiçbir şey eskisi gibi değildir artık. Milyarlarca yılın ardından soğuk bir çölde dilhan çiçeğini sorgulayarak sevginin en huysuz anlarını hissettirmeye çalışan bir şair kadar yalnızdım. Simurg dağların ardından bana birkaç hikayesini paylaşırken, ben küçücük bir toz parçasıyla anımsadığım çocukluğumu özlemiştim. Simurg beni daha önce görmüş olmalıydı. Yoksa nerden bile bilirdi ki avucumda yazılı olan uzun hikayemi.

Bu anlamsız çabanın nerde son bulacağı hakkında hiçbir fikrim olmadığı halde nefes alıp vermeyi çok seviyordum. Yaşamım boyunca elde edeceğim şeylerin bir fikir kadar değerinin olmadığını anlasam belki de bu yolculuk çoktan bitmiş olacaktı. Oysa ben bile bile yanlışın var olduğu , tarihin tanıklık ettiği ve sorguladığı düşünceleri yaşamaya devam ediyordum. Çünkü hayat tamda olması gerektiği gibi devam ediyordu benim için.

İnsan oturduğu yerde bile uzun bir yolcuktadır simurg. Sanki biraz daha yaşasam, biraz daha nefes alıp versem gök yarılacak, kıymet kopacak gibi.

Evreni anlama yolundaki çabam hiç bitmeyecek belki simurg . Oysa ben bu küçücük sığınak dünyamda koskoca yaralar almıştım. Hiç kapanmayacak yaralar. Kapansa bile ruhumda hiç geçmeyecek izleri kalacak olan yaralar.

Düşlediğim şeylerin nasıl yapabileceği mi biliyorum simurg. Fakat yapmak istemiyorum. Yoksa yaşamaya değer bir şey kalmayacak. Anlıyor musun? Yolun sonunu görmek sadece geri dönmeye sebep olur simurg.

Belki de gerektiği gibi yaşamak istiyorum. Oysa dünya beni zenginliklere ve büyük başarılara sürüklüyor.

İnanıyorum ki simurg. İnsan bir şeyi yapmak isteği zaman her şey onunla beraber olur. Aslında var olan tek şey insanın yüreğiyle inana bilme isteğidır.

Ben senin gibi değilim simurg. Sen sadece düşlerini gerçekleştirmek istiyorsun. Ben ise onlardan kaçıyorum.

Geçmişi unutsakta geleceği hiçbirimiz hatırlayamayız. Benim için önemli olan şimdi. Oysa düşler hep gelecekten söz ediyor bana. Bense geleceği dünden kalmış bir avuntu olarak görüyorum. Olacak, olması lazım, olmak zorunda diye haykıran bir avuntu.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.