1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. 'Ergenekon sanıkları da tahliye olmalı'
'Ergenekon sanıkları da tahliye olmalı'

'Ergenekon sanıkları da tahliye olmalı'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, tutuklulukta azami sürenin 5 yıla inmesine ilişkin soruya Ergenekon davasına atıfla \"Temyiz safhasından geçmemiş davalar var. Dolayısıyla orada tutuklu bulunanları kapsayacak yasal bir düzenleme olması lazım\" yanıtını v

A+A-

Bursa'da Olay TV’nin canlı yayınına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, tutuklulukta azami sürenin 5 yıla inmesine ilişkin soruya Ergenekon davasına atıfla “Temyiz safhasından geçmemiş davalar var. Dolayısıyla orada tutuklu bulunanları kapsayacak yasal bir düzenleme olması lazım” yanıtını verdi.

Arınç özetle şunları söyledi: “Biz o zaman dedik ki, bu kadar uzun tutukluluk süresi olmasın. Şimdi diyelim ki, 5 yılla sınırladık. Herkes istifade edecek. Öyle Ergenekon sanıkları var ki, kimse bunlar için ağzını açmıyor. Mesela Veli Küçük. ‘Çok yattı, çıksın’ diyen var mı?’ Ama İlker Başbuğ için herkes ‘Çıkmalı bu şahıs’ diyor. Dolayısıyla şimdi bir Balyoz davası. O Yargıtay’dan kesinleşti. Ergenekon’un hâlâ gerekçeli kararı yazılmadı, temyize gitmedi. Kesinleşen kararla ilgili bu çıkaracağımız kanun bir işe yaramaz. Ama devam eden temyiz safhasından geçmemiş davalar var.

GÜLEN’E ÇAĞRI
Bizim hükümetle arasının bozuk olduğunu düşündüğümüz sadece belli yerlerde olup da görevlerini kötüye kullananlarla ilgili. Bu, bir milyonun belki binde biridir. Muhterem Hocaefendi’den, Türkiye’de yaşanan bu olaylara bakarak hem bu camia içinde yanlış yapanlar varsa, kendilerini bugünlere kadar dualarla, hem fiili hem kavli olarak destekledikleri hükümetimizin aleyhinde çalışanların varlığına inandığı takdirde, buna yönelik bir mesaj vermesini ve camianın bütününün tekrar bu güzel yolda yürüyenlere destek olmasını arzu etmesini isterim. Hiçbir şey için geçtiği düşünülmemeli. Her şey yeniden başlayabilir. İki hayırlı hizmeti yapan grubun birbirine hasım olması elbette beklenemez.”

Ulucami’yi açtı

Bursa'nın Karacabey İlçesi’nde Mart 2012’de çıkan yangında büyük hasar gören Ulucami 1.5 yıl süren restorasyonun sonunda ibadete açıldı. Başbakan Yardımcısı Arınç’ın katıldığı törende cem ezan (3 müezzinin okuduğu) okundu. Arınç ve beraberindekiler daha sonra birlikte öğle namazı kıldı. Caminin tarihinin 600 yıllık olduğunu söyleyen Arınç, “Ecdadımız Allah rızasını gözeterek, bu vakıf eserlerini yapmışlar. Bize de düşen bu vakıf emanetlerini geleceğe taşımaktır. Hükümetimiz döneminde 4 bin tarihi eser ihya edildi, ayağa kaldırıldı. 3 katrilyon lira harcadık” dedi. (DHA)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.