1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan'dan teşkilata: Dava adamı olmayana yer yok!
Erdoğan'dan teşkilata: Dava adamı olmayana yer yok!

Erdoğan'dan teşkilata: Dava adamı olmayana yer yok!

Rize'de 92. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatlarına mesajlar verdi.

A+A-

Rize'de 92. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'AK Parti teşkilatlarında görev olacak kişilerin, falanca kişinin yakını olması değil, davanın adamı olması şart, davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizin tamamını kucaklayamayan kimse AK Parti'de yöneticilik yapamaz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Rize- Artvin Havalimanı'nı inceledik. Ülkemizin Ordu ve Giresun'dan sonra deniz üzerine inşa edilen ikinci havalimanıdır. 100 milyon metre küp dolum yapılacak.

Kısa bir zaman içerisinde Ovit Tüneli'nin açılışı da yapılacak.

Rize'mizi ve bölgemizi ilgilendiren tüm yatırımları yakından takip ediyorum. Yakından incelemediğin zaman temelleri atıyorlar, orada kalıyor. Yıllarca böyle olmadı mı? Biz 15 sene önce ne dedik? Bizim attığımız temeller yerinde kalmayacak, yükselecek ve ben açılışlara geleceğim.

KARADENİZ'İN GÜZELLİKLERİ KORUNACAK

Karadeniz'imizi çok daha farklı kılacağız, şu an onun gayreti içerisindeyiz. Eğitimde üniversitemiz yüksek öğretimde bir marka haline gelme yolunda ilerliyor. İlk ve orta öğretimde ise fiziki ve kalite anlamında çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Bölünmüş yollar ve tüneller sayesinde konforlu ve kesintisiz bir yolculuk mümkün hale geliyor. En önemli eksiklik olan havayolu ulaşımını da inşallah 2 milyon yolcu kapasiteyle açacağız.

Karadeniz'imizin yaylaları, köyleri, kıyıları Arap kardeşlerimiz başta olmak üzere turistlerle dolup taşıyor. İnşaat ve turizmin en büyük özelliği pek çok sektöründe sürükleyicisi olmasıdır. Bunları yaparken bölgemizin güzelliklerini de korumalıyız.

UZUNGÖL VE AYDER'E DÜZENLEME

Dereboyu lojmanları görenler diyecek ki, "Rize'nin mimarisi bambaşkaymış".Bunlar lafla olmaz, eseri göstereceksin. Biz bunları ispat ediyoruz. Bunlar görüldükçe benim vatandaşım da, "Benim neden böyle evim yok diyecektir." Ondan sonra 4 kazık üstüne dik binayı, sel alsın götürsün.

Şu anki Ayder, bizim olamaz. Allah'ın bize verdiği Ayder bu olamaz. Biz Ayder'i kirlettik, mahvettik. Ayder'i kentsel dönüşüm değişimle inşallah şanına yakışır bir hale getireceğiz. Bugün aynı şekilde İçişleri Bakanımız ile de Uzungöl'ü konuştuk. Uzungöl'ü de aynı değişim ve dönüşüm ile yapmamız lazım. Bunlar çekim alanı. Anlık kazançlar uğruna güzelliklerimizin tahrip edilmesine izin vermeyeceğiz.
Rize'de bizim doğru dürüst bir otelimiz yok. Buralara gelenler nasıl kaçacağım diye düşünüyor. Bazı arkadaşlarımızı otel konusunda teşvik ediyoruz.

2019'A HAZIRLANIYORUZ

16 Nisan halk oylamasında Rize, kendisine yakışan bir neticeyi ortaya koymuştur. Yeterli mi? Bak hemşehrilerim yeterli görmüyor. Demek ki 2019'a çok büyük bir gayretle girmemiz lazım. Şimdiden kapı kapı dolaşmaya var mıyız?

Biz yeni yönetim sistemiyle kendimiz için değil, ülkemiz için doğru olanı yaptık. Yenisistem 2019 milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleriyle yürürlüğe giriyor. Onun öncesinde mali idareler seçimleri var. Mali idareler seçimlerinde çok iyi bir sonuç almamız gerekiyor ki, 2019'da Kasım ayındaki seçimleri çok daha güçlü olsun. Yeni sistemde başarı çıtası yüzde 50+1 oy oldu. Artık işimiz kolay değil.

'TEŞKİLATLARDA KAPSAMLI BİR DEĞİŞİKLİK YAPMAK ZORUNDAYIZ'

Teşkilatların bir kısmında metal yorgunluğu gördüğümü ifade ettim. Teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişiklik yapmak durumundayız. Bu konuda kararlıyım. Milletimizin bizden beklentilerini karşılayabilecek donanıma sahip arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Belde seçimlerinden başladık. Şimdi ilçe ve il seçimleri var. Bununla neyi anlatmak istiyorum, kardeşlerim koltuklara getireceğimiz arkadaşlarımızın isimleri değil. O isimlerin acaba halkla iletişimi nasıl? Aslolan bu. Dün de il teşkilatımızda ifade ettim. Şimdi devleti biz yönetiyoruz. Hükümetimiz ben de cumhurbaşkanı olarak el ele bir gayretin içindeyiz. Ancak şimdi bir şeyi unutmayalım. İstediğimiz kadar yollar yapalım, havalimanları yapalım. Enerjide rekor üstüne rekorlar kıralım. Bütün bunlar adalette emniyette bu yatırımları cumhuriyet tarihinde hiçbir iktidar yapmadı. Peki yeterli mi? Bunların hepsi gerekli ama yeterli olan ney? Gönülleri kazanmak.

'BEN BELEDİYE BAŞKANIYIM, BAKANIM' HAVASINDAN GEÇİLMİYORSA YANDIK

“Ben belediye başkanıyım” havasından geçilmiyorsa yandık. “E ben bakanım” yanından havasından geçilmiyorsa yandık. Yahu mütevazi ol. Tevazu ehli olarak halkımızla kucaklaşacağız, bütünleşeceğiz. Unutmayın Türkiye'nin yeni bir kurtuluş savaşı verdiği bir dönemdeyiz.

Hiçbir ihanete tahammül edemeyiz. İhanet edenleri görüyoruz. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanı gördük değil mi? Nerede şimdi? Pensilvanya'da. Bir kısmı cezaevlerinde, bir kısmı kaçmış vaziyette. Bunlarla biz mücadele veriyoruz. Bunlar FETO terör örgütü. Bir diğeri de malum PKK terör örgütü. Bir diğer de DEAŞ, bunlarla da mücadele veriyoruz. İşimiz öyle kolay değil. Öyleyse biz bu güzel milletimizi yanımıza alacağız. Biz gücümüzü önce haktan sonra halktan alacağız.

DEFOLU KİŞİLERLE MÜCADELEYİ YÜRÜTEMEYİZ

Bunu başardığımız gün Allah'ın izniyle durum çok daha farklı olacağız. Öncelikle bizim AK Partililer olarak sapasağlam durmamız lazım. Bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle bir mücadeleyi yürütemeyiz. Hiçbir kardeşimizi de sen kenarda dur diyemeyiz. Çalışacak kim olursa olsun hepsine açacağız. Bu kapı kusura bakın şu anda görev mahallinde olanlara ait bir kapı değildir. İlk etapta teşkilatlarımızdaki değişiklik sıkı tutmak zorundayız. Şu bakanın, şu milletvekilinin, filanda grubun yapının adamı değil davanın adamı olması şart. Davası olmayan bulunduğu yerde milletimizi kucaklamayan hiç kimse AK Parti'de yöneticilik yapamaz. Tüm arkadaşlarımdan, ilçe ve il teşkilatlarımızda bu vasıflara uygun kadroların görev almaları ve katkı sunmalarını rica ediyorum. 15 – 20 -25 yıl öncesinin siyasi baronlarının tarzıyla AK Parti'de etkinlik kurmaya çalışan herkes karşısında bu kardeşinizi bulur.

ALMANYA'YA MESAJ

Benim resmimi koymuşlar, hemen altına Putin'in resmini koymuşlar. Altına da Suudi Arabistan Kralı Selman'ı koymuşlar. ‘Bu diktatörleri öldüren bu arabayı alır' diyorlar. Bunu oraya koyuyor, etrafında kim var? Başbakanlık önünde oluyor bu. Alman polisi var, izliyor seyrediyor. Ya Türkiye'de buna benzer bir şey, bunların yaptığı gibi oldu mu? Olmadı. Ha geçen gün İstanbul Başkonsolosluğu'nda Sisi oraya bir Hammer koydu ve bir pankart da astı. Ama ifadeler bizim edebimiz dışında olduğu için söylemeyeceğim. O yüzden men dakka dukka. Bunca yıldır 3 milyon insanımız Almanya'da. Kötülük olarak ne gördünüz? Şimdi Almanya teröristlere yataklık yapıyor. Ve dosyaları kendilerine verdik. 4 bin 500 teröristin dosyasını verdik. Sendeki tescilli teröristleri bize yollamıyorsun sonra buradakileri istiyorsun. Kusura bakma yargı kararını verir. Öğrenecekler bazı şeyleri.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.