1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan’dan Suud ve BAE’ye suçlama
Erdoğan’dan Suud ve BAE’ye suçlama

Erdoğan’dan Suud ve BAE’ye suçlama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin’deki Libya zirvesi öncesinde Politico için kaleme aldığı makalede Suud, BAE ve Mısır'ı 'anti-demokratik devletler' olarak niteledi.

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin’deki Libya zirvesi öncesinde Politico için kaleme aldığı makalede Libya’da güvenlik güçlerini eğiteceklerini belirterek, Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fransa’nın Hafter’i desteklediğini söyledi.

Erdoğan, "Libya hükümetini darbecilerden koruma taahhüdünde bulunduk" ifadelerini kullandı.

Makalesine "Libya yaklaşık 10 yıldır kanlı bir iç savaşın pençesinde bulunuyor. Ancak uluslararası toplum, şimdiye kadar sorumluluklarını yerine getirmedi; şiddeti sonlandırıp, barış ve istikrarı tesis etmedi" ifadesiyle başlayan Erdoğan, bugün o duyarsızlığın sonuçlarıyla karşı karşıya bulunduklarını kaydetti.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Libya hükümeti, birkaç yıldır savaş baronu Halife Hafter'in saldırısı altında bulunuyor. Ülkede darbe yapmaya çalışan Hafter'in silahlı örgütü, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi anti-demokratik devletlerden destek alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.