1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan’dan operasyon açıklaması
Erdoğan’dan operasyon açıklaması

Erdoğan’dan operasyon açıklaması

A+A-

 Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da düzenlenen AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, "Güneyimizdeki sınırdan 30 kilometre içeri doğru, buralar güvenlik alanımız, bu güvenlik alanında rahatsız edilmek istemiyoruz, bunun adımlarını da atıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ve yarın gerçekleştirecekleri çalışma oturumlarında, meclis faaliyetlerinden güvenlik ve dış politikaya, ekonomiden tarım ve enerjiye kadar pek çok başlığı sunumlar, soru ve cevaplarla ele alacaklarını söyledi.

Gezi eylemlerinin Türkiye’ye pahalıya mal olduğunu belirten Erdoğan, “Milli gelirimizi 235 milyar dolardan aldık, 1 trilyon dolar sınırına kadar getirdik. Şayet Gezi olayları ile başlayan ve devam eden ihanetlerin ülkemize kur, faiz, enflasyon şer üçgeni üzerinden ödettiği ağır bedeller olmasaydı bugün 1,5 trilyon doları bulan milli gelirle farklı yerlerde olacaktık. Sahnede hangi oyun sergilenirse sergilensin gerisinde bir ekonomik sabotaj mutlaka vardır” diye konuştu.

“Biz çoğunlukla Kılıçdaroğlu’nu yok saymayı tercih ediyoruz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, “Türk siyasetinin en ağır cilvesi bize denk geldi, adı Kılıçdaroğlu'dur. Biz de çoğunlukla yok saymayı tercih ediyoruz. Biz de mecburen bu zatı paçasından tutup aşağı çekmek zorunda kalıyoruz. CHP'nin başındaki zat, güya salı günü sorduğumuz sorulara yanıt vermiş, güya 10 soru sormuş. Riyakarlığı, kifayetsizliği buram buram tütmektedir. 2023'te Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına yüreksizliğini, çapsızlığını göstermiştir. Seçim tarihi belli, yeni tarih istiyor. Seçim tarihi belli olduğuna göre Haziran 2023'e hazırlan. Sıkıysa aday oluyor musun olmuyor musun bunu açıkla. Soru diye tekrarladığı zırvalar onun çapsızlığını değil, ülkesi ve milletinin çıkarlarını savunamayacak bir devlet adamı olduğunu göstermiştir” dedi.

“Bunların (TİP) parlamentoda da yeri olmaz”

TİP milletvekillerinin Gezi olaylarının yıldönümü nedeniyle düzenlediği eylemi değerlendiren Erdoğan şunları söyledi:  

“3 tane sözde milletvekili 18 Mart Şehitler Köprüsü'nde ne yaptılar, pankart asmaya yeltendiler. Üstelik orada polislerimize nasıl zulüm ettiklerini ekranlarda görenler olmuştur. Bu milletin polisine el kaldırandan milletvekili olmaz. Bunların parlamentoda da yeri olmaz. Bunların da parlamentodan silinip atılmasının adımlarının atılması lazım.”

Planlanan Rojava operasyonuna da değinen Erdoğan, "Güneyimizdeki sınırdan 30 kilometre içeri doğru, buralar güvenlik alanımız, bu güvenlik alanında rahatsız edilmek istemiyoruz, bunun adımlarını da atıyoruz" dedi.

"Çapulcuya çapulcu demekten geri durmayacağız"

Erdoğan, Gezi Parkı gösterilerine katılanlara yönelik kullandığı "sürtük" ifadesinden gerei adım atmadı:

"Milletimiz Gezi olaylarına nasıl bakıyorsa biz de aynı pencereden bakıyoruz. Milletimiz Gezicileri  nasıl tanımlıyorsa biz de aynı sıfatları kullanıyoruz. Aziz milletimizin özellikle iradesine kast eden darbe heveslilerini bu millet 9 yıldır nasıl tarif ediyorsa biz de aynı şekilde tarif ediyoruz. Bay Kemal ve şürekası ne derse desin; vandala vandal, haine hain, çapulcuya çapulcu demekten geri durmayacağız. Kendi muhayyilerindeki çarpıklıklarından hareketle bize ahlâk edep tevazu dersi vermeye yeltenen kifayetsizlere sesleniyorum siz gidin önce aynaya bir bakın. Bize laf söylemeden önce siz gidin önce kirli geçmişinizle bir hesaplaşın. Bizim kadınlara alçakça hakaret eden belediye başkanlarını koruyan karakter fukaralarından alacak ahlâk dersimiz yoktur."

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.