1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan’dan Katar ziyareti öncesi açıklamalar
Erdoğan’dan Katar ziyareti öncesi açıklamalar

Erdoğan’dan Katar ziyareti öncesi açıklamalar

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 7. Toplantısı'na katılmak üzere Katar’a resmi ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

“Katar ile yarın yüksek düzeyli konsey toplantıları yapacağız. Heyetler arası görüşmelerimiz olacak. Toplantımızı en geniş manada gerçekleştireceğiz.

Türkiye-Katar ilişkileri stratejik perspektiflerle günden güne güçlenmeye başladı.

“İkili ilişkileri ele alma fırsatımız olacak”

Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantımızda heyetler arası toplantımız da olacak. En geniş manada bu toplantımızı gerçekleştireceğiz. Türk-Katar Savunma noktasında askerlerimizin orada bir üssü sözkonusu. Bu üssümüz ile oradaki çalışmalarımızı ayrıca yürüteceğiz. Orayı da ziyaret etmek suretiyle Mehmetçiklerimiz ile orada bir arada olacağız. 2014 yılında stratejik komitenin ilk toplantıyı gerçekleştirmek için ilk adımı attık. Katar-Türkiye ilişkileri iki ülkenin tarihine, dostluğuna uygun şekilde günden güne güçlenmeye başlamıştır. Katar ile bugüne kadar askeri, ekonomik, kültürel olmak üzere 69 belge imzaladık. Yapılan anlaşmalar sayesinde işbirliğimizi daha da ilerilere taşıdık.

Şeyh Temim ile ikili görüşmemizin ardından komite toplantısına başkanlık edeceğiz. İkili ilişkileri ele alma fırsatımız olacak. Türkiye ve Katar son yıllarda karşılaştıkları bölgesel konularda güçlü duruşunu koruyan iki devlettir. Ekonomiden savunmaya, ticaretten yatırımlara kadar pek çok alanda kazan kazan ilkesine göre ilişkilerimizi güçlendirdik. Siirt'te açtığımız çinko tesisi bunun en son örneklerindendir.

Yatırım düşmanı mandacılara rağmen ülkemizi bölgenin parlayan yıldızı haline getirmeyi sürdüreceğiz.

BAE Veliaht Prensi Nahyan'ın Türkiye ziyareti

Muhalefetin rahatsızlıklarına rağmen Körfez ülkeleriyle ilişkilerimiz sürdürmeye devam edeceğiz. Yeniden bir dayanışma tesis edildi. Körfez ülkeleriyle ilişkilerimizi güçlendirmekten yanayız.

Şubat ayında geniş bir heyetle Abu Dabi'ye ziyaretimiz olacak.

Rakamlar çok ciddi rakamlar. Türk iş adamlarına yönelik Katar'ın yaklaşımı çok yüksek rakamlar. ve bunların artarak devam edeceğine inancım tamdır. Türk iş adamlarına verilen yatırımları miktarı yaklaşık 15 milyar dolardır.

Asgari ücret ne kadar olacak?

Beni köşeye sıkıştırıyorsunuz. Sayın bakan heyetiyle beraber işçi ve iş veren kesimiyle görüşmeler yapılacak. Bununla birlikte bir sonuç elde edecekler. İnşallah Katar'dan dönünce detayları öğreneceğiz. Daha önce de söylediğim gibi biz kesinlikle işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret noktasında en ideal olanını nihai kararımızı vereceğiz. Bununla birlikte de sadece işçi değiş işveren de alınan karardan memnun olması gerekiyor.

Marketlerdeki fahiş fiyatlar

Stokçuluk yapanlar var, dinimizde de bu durum haram. Otomotiv sektöründe bile stokçuluk yapılıyor. Gıdadaki stokçuluk yenilir yutulur değil. Cezası da çok düşük. Ben talimatı verdim zora sokacak yaptırımları devreye sokacağız. Stokçuluk yapan bedelini ağır ödeyecek.

Kılıçdaroğlu’na mesaj

Terörist başı Kandil'den Bay Kemal'e selam verecek. Kemal Bey'de Kandil'i yakıp yıkmaktan bahsedecek. Bunlara güven olmaz. Operasyonlar devam edecek, taviz vermemiz mümkün değil."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.