1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan'dan İdlib açıklaması
Erdoğan'dan İdlib açıklaması

Erdoğan'dan İdlib açıklaması

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Türk askerinin Suriye ordusu tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği İdlib'de yeni adımlar atacaklarını duyurdu. Bu adımları yarın açıklayacağını belirten Erdoğan, "Bunlar bizim Mehmetlerimize saldırdıkça, bedelini çok ama çok ağır ödeyecekler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 'Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni'nde gündeme ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Sözlerinin başında dün İdlib'de Suriye ordusu tarafından açılan ateş sonucu 5 Türk askerinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, "Rabbim şehitlerimizi cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin. Sevgili habibine komşu eylesin. Şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimizin her bir ferdine de sabırlar diliyorum. Yarınki grup toplantısında Suriye meselesini ve bundan sonra atacağımız adımları açıklayacağım. Nitekim dün gerekli karşı cevapları en güçlü, en üst düzeyde Suriye tarafına verdik" ifadesini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Rejimi ciddi manada orada özellikle de İdlib'de misliyle belalarını buldular. Ama yetmez, daha devam edeceğiz. Çünkü bunlar bizim Mehmetlerimize saldırdıkça, bedelini çok ama çok ağır ödeyecekler. Ve atacağımız bu adımları da yarın kamuoyuyla paylaşacağım."

Erdoğan, konuşmasının devamında Türkiye'de yaşanan 'tek parti dönemi'ne de değindi. Bu dönemde sanat ve sanatçılara kısıtlamalar getirildiğini vurgulayan Erdoğan, "Nazım Hikmet'i hapiste çürütenler, Sabahattin Ali'yi katledenler tek parti döneminin jakobenleridir.  Şiiri, müziği yasaklayan bir ülkeden sanatçıları ötekileştirmeyen yepyeni bir Türkiye'ye kavuştuk" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.