1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan’dan Diyarbakır açıklaması
Erdoğan’dan Diyarbakır açıklaması

Erdoğan’dan Diyarbakır açıklaması

A+A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dün akşam yaşanan 7 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. Erdoğan, “Ne olursa olsun mücadelemizi yılmadan devam ettireceğiz” dedi.

Cuma namazı çıkışı konuşan Erdoğan’ın açıklaması şöyle: “Dört şehit ailesiyle birebir görüştüm. Ne olursa olsun mücadelemizi yılmadan devam ettireceğiz. Sonunda inanıyorum ki biz TC devleti ordusu, polisi, güvenlik güçleriyle bu işten galip gelecektir.”

Diyarbakır İl Binası önünde çocuklarının PKK tarafından kaçırdığı iddiasıyla oturma eylemi gerçekleştiren annelere ilişkin olarak da konuşan Erdoğan, "Şu anda sivil toplum kuruluşları da Diyarbakır'a gelmeye başladı. Analara şunu söylüyorum, bir defa biz devlet olarak yanınızdayız. Bundan hiç endişeniz olmasın" dedi.

Öte yandan Erdoğan, aileleri Meclise çağıran HDP'ye, "Bu süreci takip ediyoruz. Burada PKK siyasi uzantısı HDP, buna yapacakları bir şey varsa yaparlar. Adeta Meclis'e taşıma suretiyle kendilerini meşrulaştırma gayretine müsaade etmeyiz" tepki gösterdi.

Suriye sınırında ABD ile gerçekleştirilen ortak devriyeye ve kurulmak istenen güvenli bölgeye ilişkin olarak da konuşan Erdoğan, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na gidiyoruz. Orada Sayın Trump ile bir görüşmemiz olacak" dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.