1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan'dan 10 büyükelçiye Kavala tepkisi
Erdoğan'dan 10 büyükelçiye Kavala tepkisi

Erdoğan'dan 10 büyükelçiye Kavala tepkisi

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala. Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığına geliyor. Bu ne terbiyesizliktir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de, Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Türkiye, kendi firmalarının yatırım ve üretim atağı yanında küresel firmaların da üretim üssü olma yolunda hızla ilerliyor. Her zaman söylediğim gibi sermayenin milliyeti, rengi, inancı olmaz. Ülkemize yatırım yapacak, teknoloji getirecek, ihracatımıza, istihdamımıza, büyümemize katkı sağlayacak herkese kapılarımız da yüreğimiz de sonuna kadar açıktır.

Yatırım demek, üretim demek, ihracat demek, istihdam demek, cari açığın azalması ve ülkenin kazancının artması, milletimizin zenginleşmesi demek. Bu formül Türkiye'nin kurtuluş reçetesidir. İnşallah önümüzdeki günlerde benzer daha pek çok müjdeyi milletimizle paylaşacağız. Kurulan her yeni fabrikayla, ortaya çıkan her yeni istihdamla ülkemiz hedeflerine bir adım daha yaklaşmaktadır.

Bu noktaya öyle kolay gelmedik. 19 yılda eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, sanayiden enerjiye, ulaştırmadan şehirciliğe kadar her alanı kapsayan yatırımlarımız sayesinde ülkemiz bu güce kavuşmuştur.

Bakanlıklarımızın, kurumlarımızın, belediyelerimizin tamamladığı toplam yatırım bedeli yaklaşık 3 milyar lirayı geçen 106 kalem eserin toplu açılış törenini yapıyoruz. Eğitimde şehrimize kazandırdığımız 3 anaokulun, 7 ilkokulun, 5 ortaokulun, 11 lisenin, fen lisesi pansiyonunun, halk eğitim merkezi, Osmangazi Üniversitemizin fakülte binalarının, 1250 yataklı ve 1500 yataklı 2 ayrı yüksek öğretim yurdunun resmi açılışını bugün yapıyoruz.

Sağlıkta 112 Acil merkezini hizmete açıyoruz. Çevre ve şehircilikte TOKİ tarafından yapılan, kapalı otoparkı ve sosyal tesisleriyle Eskişehir Millet Bahçesi'nin, bunun yanında altyapı ve çevre düzenlemesi projelerinin resmi açılışlarını da bugün gerçekleştiriyoruz. Tarım ve ormanda ağaçlandırmadan orman işletmelerine, kadastrodan mesire yerlerine, tabiat parklarından sel kapanlarına kadar pek çok hizmetin açılışını da yine bugün yapıyoruz. Bugün burada çeşitli bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın hizmet binalarını, tamamlanan il bank projelerini, organize sanayi bölgelerini, altyapı ve eğitim yatırımlarını, enerji ve tevsiat ve iletim hattı yatırımlarını, kalkınma ajansımızın desteklediği projeleri de aynen resmi olarak hizmete açıyoruz.

Eskişehir'imizin gururu TEİ TUSAŞ Motor Sanayi hem altyapı yatırımları hem de çok önemli motor geliştirme projelerini tamamladı. Bugün bunların da resmi açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Aynı şekilde Beylikova, İnönü ve Günyüzü belediyelerimizin ilçelerimize kazandırdığı eserlerin resmi açılışlarını da buradan yapıyoruz. Tüm bu eserlerin hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Bu yatırımları şehrimize kazandıran bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, belediyelerimizi, yüklenici firmaları, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum.

"Ülkemizi dünyanın en üst liginin eşiğine kadar hamdolsun getirdik"

Her şey gibi ülkeye ve millete hizmet etmek de nasip işidir. Rabb'im bize 19 yıldır bunu nasip etti. Yıllarca tek parti faşizminin, darbelerin, iç ve dış vesayetin, terör örgütlerinin cenderesi altında enerjisi boşa harcanan, vakti heder edilen bir ülkeyi dünyanın en üst liginin eşiğine kadar hamdolsun getirdik.

Türkiye'yi, gerçekleştirdiğimiz tarihimizin en büyük demokratik reformları ve kalkınma hamleleri sayesinde dünyanın en itibarlı, sözü dinlenen, gelişmelere yön veren ülkeleri arasına dahil ettik. Bunun için hep birlikte gerçekten çok büyük bedeller ödedik. Yeri geldi vesayetin dayatmalarıyla karşı karşıya kaldık. Yeri geldi üzerimize salınan terör örgütlerinin saldırılarıyla uğraştık. Yeri geldi darbecilerin silahlarıyla burun buruna kaldık. Yeri geldi ekonomik tetikçilerle, onların tuzaklarıyla boğuştuk. Yeri geldi içeride ve dışarıda estirilen nice haksız ve adaletsiz yalan, iftira, çarpıtma rüzgarına karşı mücadele ettik. Hamdolsun Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle hepsinin de üstesinden geldik. 2023'ün büyük ve güçlü Türkiye hedefinin eşiğindeyiz. 

"Ekonomide de sıkıştırılmaya çalışıldığımız tablo asla Türkiye’nin gerçek yerini ifade etmiyor"

Türkiye'nin 2053 vizyonunu da yavaş yavaş şekillendirmeye başlıyoruz. Bunun için vatan topraklarının her karışını yatırımlırla zenginleştirmeye çalışıyoruz. Sıkıntılarımız yok mu elbette var. Uluslararası alanda karşılaştığımız zorluklar var. Ekonomide yaşadığımız sıkıntılar var. Fakat biz 19 yıldır attığımız her adımda sıkıntılarla karşılaştık. Ülkemizi, önümüze çıkan her engeli aşarak büyüttük, geliştirdik. 2002'de seçimi kazanıp hükümete geldiğimizde bize her türlü hukuk ve ahlak dışı engeli çıkaranlar da aynı hevese kapılmışlardı. Nice şer güçler aynı gaye ile harekete geçirildi. Ekonomide de sıkıştırılmaya çalışıldığımız tablo asla Türkiye’nin gerçek yerini ifade etmiyor.

19 yıldır bu ülkeyi kimseye yem etmediysek inşallah bu defa da aynı şeyi yapacağız. Milletimizin gönlündeki tek 2023 hesabı büyük ve güçlü Türkiye'nin müjdecisi olan 2023 hedeflerimize ulaşmaktır. Bunun dışındaki her hesap yanlıştır ve sandıktan dönmeye mahkumtur.  

"Yaşadığımız kısıntılar geçicidir"

Dünya ekonomisindeki bozulma pek çok alanda aşırı fiyat yükselişlerine yol açtı. Ekonomisi dünya ile bütünleşmiş bir ülke olarak bu fiyat artışlarından biz de etkilendik. Özellikle enerjide önemli bir bölümünü devlet olarak kendimiz üstlenerek fiyat artışlarını vatandaşlarımıza en az seviyede yansıttık. Bunun bile insanımıza yaşattığı sıkıntıların farkındayız. Bu küresel krizi ülkemiz için tarihi bir fırsata dönüştürmek istiyoruz. Yaşadığımız sıkıntılar geçicidir ama elde edeceğimiz kazançlar nesiller boyu devam edecektir.

Bize karşı muhalefet edenlerin bu ülkenin geçmişinde en ufak bir eserleri olmadığını aksine nice acıların müsebbibi olduklarını unutmayınız. Ülkeyi kalkındırmak gibi bir dertleri olabilir mi? Sizler de takip ediyorsunuz şu Eskişehir'de mevcut suyu içebiliyor musunuz? Büyükşehirin görevi nedir vatandaşına tertemiz su içirmektir. Eskişehir'de var mı böyle bir şey? Öyleyse dikkatli olacağız. 2024'e iyi hazırlanacağız.  

Neymiş iktidar olurlarsa dostlar alışverişte görsün devletin uçaklarını satacaklarmış. Zaten sizin işiniz gücünüz bu. Siz ülkeye bir şeyler kazandırmakla uğraşmıyorsunuz ne var ne yok bunları satmak için uğraşıyorsunuz. 

"Yargı ne diyorsa o, çıkaramayacaksınız"

Sırf bizi engellemek için terör örgütleri ile birlikte yürürler. Bunlar terörist Selo ile birlik olurlar. Bunlarda ar yok. Bunlar, Yasin Börü'yü öldüren Selo değil miydi? Bütün oradaki vatandaşları sokağa döken Selo değil miydi? Şimdi kalktılar onu içeriden nasıl çıkarırız onun derdindeler. Yargı ne diyorsa o, çıkaramayacaksınız. İşte Selo'nun eşi televizyona çıkıyor. Ben diyor çocuklarımla masumane oturuyorum. Peki senin çocukların masumane de o şuan toprağın altında öldürülmüş olan o bizim günahsız vatandaşlarımızın geride bıraktıkları yavruları Yasin Börü'nün geride bıraktığı ailesi onlar ne? Onlar masum değil mi? Onlar şu anda anneleri ile beraber masumane yaşıyorlar. Onları nereye koyacaksın? Sen anasın da Yasin'in anası ana değil mi?

"Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi"

Öte yandan yatıyorlar kalkıyorlar Kavala, Kavala. Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 tane büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığına geliyor. Bu ne terbiyesizliktir. Siz burayı ne zannediyorsunuz burası Türkiye. Burası öyle zannettiğiniz gibi bir kabile devleti değil. Burası anlı şanlı Türkiye. Dışişleri Bakanlığına gelip talimat veremezsiniz.

Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, ne yapmaları gerektiğini söyledim. Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz. dedim.

Zira, bunlar Türkiye'yi tanıyacak, anlayacak, bilecekler. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler.

Sizler zaten bu milletin birer evladı olarak neyin ne olduğunu biliyorsunuz. Ülkenin derdi ile dertlenmeyince gelecek nesillere karşı sorumluluk hissetmeyince velhasıl omurga olmayınca böyle her yöne dönmek kolaydır. Bay Kemal bunlarla beraber değil mi? Bay Kemal, Selo aşağı Selo yukarı diyor. Çünkü beraber yürüyorlar. Beraber yatıp kalkıyorlar. Bay Kemal, bak bizi iyi tanı. Biz senin oturup kaltığın yerde değil biz milletimizle oturur milletimizle kalkarız. Milletimize yan bakanla da en ufak bir dostluğumuz olmaz. Çünkü biz ne diyoruz, bugüne kadar nasıl dimdik durduysak bundan sonra da mücadelemize devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.